Werk van Marian Merk. Foto: PR
Werk van Marian Merk. Foto: PR

KunstZondagVorden: 'Ontdek de Beeldtaal'

VORDEN - Op 10 maart van 11.00 tot 17.00 uur is het weer KunstZondagVorden en Will(emijn) Colenbrander, kunst- en cultuureducator en projectleider KunstZondagVorden nodigt iedereen, maar vooral ook alle in kunst geïnteresseerde Vordenaren, van harte uit deel te nemen aan deze kunstroute in Vorden-centrum en buitengebied.

Vorden is trots op haar rijkdom aan cultureel erfgoed, maar onderscheidt zich op meer gebieden. Ook de professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving is rijk vertegenwoordigd in deze woonplaats.
KunstZondagVorden neemt belangstellenden mee in de intimiteit van schilderijen, foto's, beelden, sculpturen, 3D-objecten en laat de beeldtaal het verhaal vertellen. Bedenk/maak bij ieder werk een eigen verhaal, maar vraag ook de aanwezige kunstenaars/vormgevers naar hún verhaal, want op (bijna) alle locaties van deze kunstroute zijn zij aanwezig en willen hun kennis graag met hun gasten delen. Kunst brengt in gesprek, zet aan tot nadenken en dat is precies wat kunst moet doen.

De volgende galeries, ateliers en museum openen hun deuren en zijn, zoals altijd, herkenbaar aan de KZV-vlag: Galerie & Beeldentuin A-quadraat, Galerie Agnes Raben, Stichting De Ezelstal (galerie), Atelier Kunst van de Kleur (Aaf Renkema), Meta van Arkel (fotografie), Museum Achterhoekse Schilderkunst, Atelier Riet Rexwinkel en gastkunstenaar Marian Merk.

Infoblad
Het KZV-Infoblad bevat een routebeschrijving naar de deelnemende locaties, plus een beschrijving van het werk. Vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B. Het Infoblad is ook te verkrijgen bij de deelnemende galeries of kijk op de website.

In Beeld
Deze editie zijn er, naast het bijzondere werk op elke locatie, twee plekken waar KunstZondagVorden de aandacht op wil vestigen. In de showroom van Profile Bleumink kan men kennis maken met het werk van Marian Merk, een traditioneel ambachtelijk kunstschilderes, die sinds enige tijd in Vorden woont. Op de unieke locatie van Stichting De Ezelstal, de stichting die kunstcollecties beheert van kunstenaars uit de twintigste eeuw om deze te behouden voor volgende generaties, vindt de jubileumexpositie plaats ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Jan Homan.

St. KunstInVorden
KunstZondagVorden is een van de projecten van de St. KunstInVorden. Deze stichting heeft als doel het organiseren, faciliteren en stimuleren van professionele kunst (alle kunstdisciplines) voor een breed publiek en specifieke doelgroepen. Het bestuur zoekt nog bestuursleden die affiniteit hebben met kunst én Vorden. Wie interesse heeft, meldt zich aan bij voorzitter Will(emijn) Colenbrander op info@kunstzondagvorden.nl.


www.kunstzondagvorden.nl