Dash nog altijd ongeslagen in eigen huis

VORDEN - Zaterdag 12 januari stond de eerste wedstrijd voor Dash dames 1 in 2019 gepland. Vanwege stage en vakantie werden er twee speelsters gemist. Dit hield in dat onze vaste libero, Maaike Draaijer, de spelverdeelsters positie in nam. De libero positie werd overgenomen door Ilona Kortste, die jarenlang in dames 1 heeft gespeeld maar wegens omstandigheden de afgelopen jaren als libero in dames twee speelt. Beiden dames verdienen een groot compliment voor hoe zijn hun 'vernieuwde' rol afgelopen zaterdag hebben ingevuld, klasse!

Van tevoren had Dash absoluut getekend voor een 3-1 overwinning op Sneek dames 3. Achteraf hadden de dames toch het gevoel dat ze de laatste set, die verloren werd, misschien hadden kunnen pakken als ze iets meer voorbereidingstijd hadden gehad na de winterstop.

De eerste set begon Dash voortvarend. Er werd prima servicedruk geleverd. De set werd relatief eenvoudig gewonnen met 25-14. De volgende set liep opnieuw lekker, er slopen wel iets meer foutjes in en de passing werd wat vaker onder druk gezet door Sneek. Met een setwinst van 25-20 werd het al 2-0 in sets voor Dash. De derde set leek een kopie van de eerste set, ook deze werd weer gemakkelijk gewonnen met 25-15. De winst was binnen.

Toen kwam de vierde set. Door wat meer persoonlijke fouten, het wegzakken van de servicedruk en het misschien wel 'op' zijn door de weinig wissels zat een bonuspunt er niet meer in. Sneek trok aan het langste eind en haalde deze set binnen met 17-25.

Echter, de 3-1 winst was wel een feit! Achteraf bleek dat de directe concurrent, VC Zwolle dames 3, ook een punt had laten liggen. Dit zorgt ervoor dat Dash en VC Zwolle beiden 50 punten uit 12 wedstrijden hebben behaald. De nummer drie staat verder onderaan met 32 punten uit 11 wedstrijden.

Aankomend weekend is Dash vrij. De dames hebben dus twee weken om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd tegen de Bevers uit Lemelerveld. Ontzettend fijn dat we dan ook de twee verloren speelster weer terug zullen zijn.

De dames van Dash nodigen iedereen van harte uit om zaterdag 26 januari om 18.00 de tribunes te beklimmen van 't Jebbink in Vorden om hen aan te moedigen in de wedstrijd tegen de huidige nummer 6.