Heren ontvingen insignes van KNZV

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Voorafgaand aan de huldiging van de jubilarissen gaf Henk Sleumer, voorzitter van het Vordens Mannenkoor, een uitgebreide terugblik over de afgelopen 40 en 50 jaar dat de heren lid zijn van het VMK. Daarna kon hij met trots de insignes van het KNZV (Koninklijk Nederlands Zangers Verbond) opspelden en de bijbehorende oorkonde overhandigen. En natuurlijk waren er ook bloemen voor de dames. Tot slot werden de heren en dames door het koor uitbundig toegezongen.

De jubilarissen zijn: bariton Theo Nijenhuis uit Vorden, tweede tenor Henk Bloemendaal uit Eefde en bas Theo Nijenhuis uit Hengelo 50 jaar lid. Tweede tenor Bennie Taankink uit Hengelo en bariton Han Radstake uit Vorden 40 jaar lid. Verder werd er tijdens deze avond op een groot scherm een uitgebreide fotoreportage van de succesvolle koorreis in oktober 2018 naar het Sauerland getoond.


Afscheid van twee vrijwilligers

VORDEN - Helaas moest het korps ook afscheid nemen van twee vrijwilligers. Han Berenpas en Mike Bouwmeister. Han zet na ruim 20 jaar een punt achter zijn Vordense brandweercarrière. Voor Mike kwam er een einde aan zijn lidmaatschap in verband met zijn verhuizing naar Ruurlo. Hopelijk lukt het om deze opengevallen plekken dit jaar weer op te vullen. Het korps blijft zich inzetten om nieuwe vrijwilligers te werven. Vaak is enkele uren beschikbaarheid al voldoende.

Hekkelman sloot zijn speech af met zijn waardering uit te spreken naar zijn vrijwilligers. Want inzetten voor de medemens is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer. Een compleet overzicht van de uitrukken kunt u vinden op de Facebookpagina van 'Brandweer Vorden'.

facebook.com/BrandweerVorden