Met het verwijderen van het naambord is de sluiting van Wereldwinkel Vorden in het centrum van Vorden een feit. Foto: PR
Met het verwijderen van het naambord is de sluiting van Wereldwinkel Vorden in het centrum van Vorden een feit. Foto: PR Foto:

Afsluiting van Wereldwinkel Vorden

VORDEN - Met het verwijderen van het naambord eind december, was de sluiting van Wereldwinkel Vorden in het centrum van Vorden een feit. Het bestuur heeft in de loop van 2018 met pijn in het hart dit besluit moeten nemen vanwege te lage omzetten.

Spijtig is het vooral voor de producenten van al de artikelen die werden verkocht, waarmee ze in hun eigen levensonderhoud konden voorzien. Anderen in ontwikkelingslanden helpen een eigen bestaan op te bouwen was de grote ideƫle gedachte achter de formule Wereldwinkels. Het bestuur van de Wereldwinkel is dankbaar voor alle bijdragen die de vrijwillige medewerkers, donateurs en bezoekers van de Wereldwinkel aan deze doelstelling hebben geleverd .

Het bestuur gaat zich nu bezighouden met de afwikkeling van allerlei zaken. De resterende gelden van de stichting Wereldwinkel Vorden zullen hun weg vinden naar een aantal goede doelen die passen bij de doelstellingen van de Wereldwinkel.