In verschillende categorieën zal men de strijd met elkaar aangaan om de ereplaatsen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerbert Vruggink
In verschillende categorieën zal men de strijd met elkaar aangaan om de ereplaatsen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerbert Vruggink Foto:

De Kasteelcross maakt deel uit van de Topcompetitie

VORDEN – De Kasteelcross in Vorden zal dit jaar op zondag 30 december verreden worden. De wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond organiseert de cross in het Achtkastelendorp voor de zestiende keer. In verschillende categorieën zullen de Nederlandse veldrijders de strijd met elkaar aangaan om de ereplaatsen.

Het eerste startschot zal op deze zondag gelost worden om 10.30 uur. Op dat tijdstip is het de beurt aan de Amateurs en Sportklasse renners om het spits af te bijten. Vervolgens is het de beurt aan de Masters 40+, zij starten om 11.30 uur. Aan het vertrek staan Erik Bouwmeester en Erik de Greef uit Vorden, Eddy Heuvelink uit Warnsveld en Peter Makkink uit Hengelo G. Om 12.30 uur gaan de junioren van start voor hun cross, waarnaar om 12.32 uur de nieuwelingen categorie uit de startblokken vertrekt. Aan het vertrek bij de junioren categorie staat Renze Makkink uit Hengelo G. Na deze wedstrijd is het de beurt aan de dames van het Nederlandse veldrijden, zij starten om 13.30 uur. Wereld- en Europees kampioen bij de vrouwen van veertig jaar en ouder, Bianca van den Hoek, zal aan de start staan van deze wedstrijd in Vorden.

Het slotspektakel, de wedstrijd bij de elite- en beloftecategorieën, start om 14.30 uur. Hier zal de drievoudig winnaar van de Kasteelcross, Gertjan Bosman, aan de start verschijnen. Hij won de Kasteelcross in 2008 in de junioren categorie en in 2015 en 2016 in de elite-beloften categorie. Zijn grootste uitdager is naar alle waarschijnlijkheid Eddy van IJzendoorn. De oud-professional wist de kasteelcross tweemaal te winnen, in 2007 bij de categorie elite-beloften en in 2015 bij de amateurs sportklasse.

Topcompetitie
De Kasteelcross maakt deel uit van de Topcompetitie in het Nederlandse veldrijden. Binnen de Topcompetitie kunnen de renners in acht vooraf geselecteerde wedstrijden, waaronder de wedstrijd in Vorden, punten krijgen op basis van de door hen gereden uitslag voor een overall Topcompetitie klassement.