Geniet van metershoge lichtobjecten gemaakt door Chinese lichtkunstenaars. Foto: PR
Geniet van metershoge lichtobjecten gemaakt door Chinese lichtkunstenaars. Foto: PR Foto:

Ontdek de magie van het China Light Festival

RHENEN - Beleef een betoverend spektakel in Ouwehands Dierenpark tijdens het magische lichtfestival China Light. Bewonder in de periode van 30 november tot en met 6 januari 2019 de metershoge lichtobjecten, gemaakt door Chinese kunstenaars, die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest.

Ouwehands Dierenpark organiseert het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Een groep Chinese lichtkunstenaars is speciaal naar Ouwehands Dierenpark gekomen om met grote zorgvuldigheid de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij hebben de in China handgemaakte constructies tot imposante 3D-lichtsculpturen getransformeerd waarvan sommige wel 8 meter hoog of 20 meter lang zijn. De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door ambachtsmensen uit Zigong, dat in de Chinese provincie Sichuan ligt. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda's vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven. In China zijn lichtfestivals een traditie en behoren deze fantastische decors zelfs tot cultureel erfgoed.

Het programma staat tijdens China Light boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat. Kom genieten van Chinees live-entertainment zoals drakendansers, een traditionele leeuwendans, bekijk Chinese handwerken zoals het beschilderen van Chinees porselein, ervaar de sfeervolle Chinese muziek, ga op bezoek gaan bij Professor Panda en leer tijdens de te boeken rondleiding meer over Chinese mythische dieren, symboliek en legendes.

Wintershow 'Straal'
In de sprankelende familievoorstelling 'Straal' neemt koning Winter bezoekers mee in zijn bijzondere winterse wereld. Een sprookje waarin hij het laat sneeuwen en meeneemt naar het prachtige laaghangende winterlicht. Alleen blijkt niet iedereen van het winterlicht te houden... Dit muzikale sprookje over licht en donker zit vol humor en verwondering. De wintershow is te zien tijdens het China Light Festival en in alle weekenden van januari 2019.

Openingstijden
China Light is in de periode van 30 november t/m 6 januari 2019 van 17.30 uur tot 21.00 uur te bezoeken. Ga voor de China Light Festival avonden, de openingstijden en het bestellen van tickets met korting naar de website.


ouwehand.nl/chinalight