De ballon van Manon Radstaak kwam het verst, zij won de eerste prijs. Foto: PR
De ballon van Manon Radstaak kwam het verst, zij won de eerste prijs. Foto: PR Foto:

Ballonnen prijswinnaars in Duitsland terechtgekomen

ZELHEM - Op zaterdag 8 december werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de ballonnenwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Septemberfeesten Zelhem.

Deze ballonnen werden traditiegetrouw losgelaten tijdens de opening van de
Zelhemse Septemberfeesten op donderdagavond 20 september. De ballonnen gingen dit jaar in oostelijke richting en legden enorme afstanden af! Bij de Duitse buren werden dan ook de ballonnen gevonden van de drie prijswinnaars.

De ballon van Manon Radstaak kwam wel 647 kilometer ver en belandde helemaal in Gustow in het noorden van Duitsland. Zij behaalde hiermee de eerste prijs. De ballon van Milan Stap kwam terecht in Pakten en legde 413 kilometer af en was goed voor een tweede prijs. En tenslotte werd de ballon van Aurel Starink gevonden in Rimpel op een afstand van 408 kilometer vanaf Zelhem en dat leverde de derde prijs op.

Uit handen van René Joling, Marco van Amstel en Femke Doornink van de Stichting Septemberfeesten te Zelhem mochten deze toppers een cadeautje in ontvangst nemen bij Cardietech te Zelhem. De ballonnenwedstrijd werd mogelijk gemaakt door Cardietech en Preduxion.

Milan en Aurel wonnen de tweede en derde prijs.