VVV Bronckhorst wordt VVV Vorden

VORDEN - Zoals een ieder aan het eind van het jaar beseft dat er een aantal zaken geregeld dient te worden, is ook het bestuur en de vrijwilligersgroep van de VVV aan de Kerkstraat in Vorden druk bezig de to-do list weg te werken. Een lange lijst aangezien de VVV Bronckhorst per 1 januari 2019 VVV Vorden gaat heten. Voor de bezoeker, vriend, lid of geïnteresseerde verandert er niets. De vrijwilligers blijven hun bezoekers zo goed mogelijk van dienst zijn op de manier die iedereen gewend is.

Deze periode van het jaar is de tijd dat geschenkbonnen in ruime mate worden vergeven. De openstelling van de winkel is daarom zo ruim mogelijk gehouden. Toch graag het verzoek niet te lang te wachten met het kopen van een cadeaukaart, een streekproduct of een ander leuk presentje, aangezien de winkel enkele dagen gesloten blijft. Dit zijn de beide kerstdagen, maandag 31 december en Nieuwjaarsdag. En in verband met voorraadopname is de winkel op 2 januari 2019 ook dicht. Op maandag 24 december is de winkel open van 10.00 tot 14.00 uur.

VVV Vorden is er voor een leuk cadeautje, de Achterhoekvlag of (auto)stickers met deze mooie streekvlag. En wie in de kerstvakantie droomt over een heel nieuw jaar om te recreëren, kan langskomen en zich laten verrassen. De baliemedewerkers geven graag informatie over deze omgeving, de Achterhoek of daarbuiten.


Laatste Quintus wedstrijden voor kerst

HENGELO - In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 december kwamen vijf handbalteams van SV Quintus in actie voor een uitwedstrijd. Dit waren de laatste wedstrijden voor de kerstvakantie. Op 6 januari 2019 staan de eerste wedstrijden in het nieuwe jaar op het programma.

De dames senioren speelden hun wedstrijd zaterdag tegen Artemis '15 in het Kon. Beatrixcentrum in Wehl. Uitslag 24-12.
Zondags speelde Quintus D1 tegen DFS Arnhem D4. Het team begon sterk en hield het fijn verdedigen en lekker scoren goed vol. Arnhem verdedigde erg fel en daar moest Quintus even aan wennen. Helaas kwam het team op het laatste iets conditie tekort en wilde het scoren ook niet meer zo goed lukken. De overwinning ging naar DFS Arnhem met 11-10.
Heren C1 moesten ook uit naar DFS in Arnhem. De nummer 2 tegen de nummer 4 was op voorhand een mooi potje. Quintus liep gelijk uit naar vier doelpunten. Goed verdedigen en mooie aanvallen van beide kanten. De laatste drie minuten werden nog spannend, want DFS kwam terug tot 1 doelpunt. Maar de laatste minuut was voor Quintus met twee mooie doelpunten. Eindstand 18-21.
In Sporthal de Els in Haaksbergen ontmoette Quintus HB1 het team Twente/Olymp-Bora-Storm HB2. Uitslag 23 - 21.
Op de gure zondagmiddag moest het eerste herenteam van Quintus in Arnhem tegen DFS Arnhem. Het begin van de wedstrijd was wat rommelig aan de kant van Quintus en DFS kon goed meekomen. De ruststand was 12-17, omdat Quintus steeds beter in het spel kwam. Dit werd doorgezet in de tweede helft en langzaamaan bouwden de heren van Quintus de voorsprong uit tot de eindstand van 26-34 in het voordeel van Quintus.


DE-waardepunten voor Voedselbank

BRONCKHORST/REGIO - Lions Club Bronckhorst vraagt ook dit jaar weer aan inwoners van Bronckhorst om in december waardepunten van Douwe Egberts in te leveren. Daarmee wordt koffie gekocht voor de Voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie en gaat de donaties met 15 procent verhogen.

Koffie is een lang houdbaar product en wordt nauwelijks aan voedselbanken gedoneerd, terwijl deze daar juist om zit te springen. Lions Club Bronckhorst wil hiermee ook dit jaar weer haar steentje bijdragen aan de Voedselbank, die wekelijks pakketten verspreidt. Geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden krijgen die pakketten, met daarin voedsel dat grotendeels door producenten en distributeurs beschikbaar is gesteld. De inzameldozen voor de Douwe Egberts-waardepunten staan in: Hummelo, bij de Spar in de Dorpsstraat, Drempt in het Dorpshuis aan de Kerkstraat 69, Zelhem bij Jumbo aan de Bergstraat 1, Steenderen, bij Coop aan de Dorpsstraat, Vorden bij de Bruna, Raadhuisstraat 20, Hengelo, bij Albert Heijn, Raadhuisstraat 36, Wehl bij Coop aan het Wilhelminaplein en de Plusmarkt aan de Stationsstraat, Doetinchem bij Albert Heijn op de Huet en bij de Plusmarkt te Dichteren.

Verzoek is om, indien mogelijk, de waardepunten in bundels van 1000 punten in te leveren. Alles is welkom.