Zorgvuldigheid verkiezen boven snelheid

Vervolg van voorpagina

ZELHEM - De fusie mag dan nog niet doorgaan, wel is de afgelopen twee jaar veel en goed werk verricht door een groot aantal leden van beide verenigingen.

Zo werd er een Fusie Begeleidings Commissie (FBC) ingesteld welke als opdracht kreeg te onderzoeken welke vormen van samenwerking er mogelijk waren tussen beide verenigingen, met als doel het behoud van een toonaangevende voetbalvereniging voor Zelhem en omstreken voor de langere termijn. Na een grondige analyse van interne en externe factoren adviseerde de FBC begin 2017 in een Buitengewone Algemene Ledenvergadering verder onderzoek te doen naar een fusie tussen beide clubs. Na stemming gaf een grote meerderheid van de leden het bestuur toestemming nader onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een fusie.

Vervolgens werden onderstaande werkgroepen ingesteld welke waren samengesteld uit leden van beide verenigingen:
1.Organisatorische en juridische Zaken; 2. Financiƫn; 3. Accommodatie; 4. Kantine; 5. Technische zaken; 6. Sponsoring en PR;
7. Facilitaire zaken en 8. Vrijwilligers en cultuur De leden van deze werkgroepen hebben vervolgens na uitgebreide onderzoeken in juni 2018 hun resultaten gepresenteerd aan de FBC waarna op basis van deze adviezen een concept fusieplan werd opgesteld. Dit concept fusieplan werd in juni gepresenteerd aan beide besturen waarna vervolgens in augustus 2018 het plan aan de leden werd gepresenteerd.

Vervolgens zijn er naast besprekingen met beide besturen en de FBC diverse gesprekken geweest met o.a. de KNVB, gemeente Bronckhorst, notaris Blankestijn, voorzitters van de voetbalclubs van o.m. Basteom en DZSV.

Voor vele voorstanders van een fusie is het uitstellen ervan mogelijk een teleurstellend besluit, het bestuur heeft er echter voor gekozen om zorgvuldigheid te verkiezen boven snelheid.

Tevens is besloten om de voortgang van het fusietraject nu te laten coƶrdineren door een aantal nog te benoemen leden van vv Zelhem en Zsv Zelos. Teneinde de leden intensiever te informeren over de voortgang van dit traject, en waar mogelijk ook interactief te betrekken, zal een gemeenschappelijke website worden ontworpen waardoor vermoedelijk ook het draagvlak voor een eventuele fusie kan worden verhoogd.


Oliebollenactie Muziekvereniging Hummelo en Keppel

HUMMELO/KEPPEL - Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december zal Muziekvereniging Hummelo en Keppel weer haar jaarlijkse oliebollenactie houden. Op beide dagen zullen de muzikanten op pad gaan en de inwoners van de voormalige gemeente Hummelo & Keppel aan huis de gelegenheid bieden oliebollen te kopen. De oliebollen zijn, net als voorgaande jaren, versgebakken, groot van formaat en van bakkerskwaliteit.


Kerstbingo bij D'n Draejer

VELSWIJK - Carnavalsvereniging De Doldraejers te Velswijk en Wittebrink houdt 14 december de kerstbingo in dorpshuis D'n Draejer aan de Velswijkweg 50. Aanvang: 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Overige bingoavonden zijn op vrijdag 25 januari, 22 februari, 22 maart en 26 april. Voor 10 euro is een set kaarten te koop waarmee acht ronden gespeeld kan worden, of koop een duokaart voor 15 euro voor dubbele kans op prijs. Deelnemers krijgen acht verschillende kleuren bingokaarten (elke ronde heeft een andere kleur) waarmee de hele avond gespeeld kan worden. De prijzen zijn 10 euro, 15 euro en 25 euro per ronde. Ook zijn er duokaarten voor 15 euro (2 kaarten per ronde) voor dubbele kans op prijs. Verder is er de mogelijkheid om in de pauzes voor 5 euro mee te spelen met twee extra rondes, waarbij de winnaar maar liefst 50 euro wint.

Iedereen is welkom.