Chef-dirigent Patrick van der Linden van Ars Musica. Foto: PR
Chef-dirigent Patrick van der Linden van Ars Musica. Foto: PR Foto:

Hoogtepunten van de Messiah

Klassiek toptalent brengt wereldberoemd oratorium van Händel tot leven

DOETINCHEM - Het Ars Musica Orkest komt woensdag 12 december naar Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem om de hoogtepunten van Händel's meesterwerk Messiah op te voeren. De voorstelling houdt het midden tussen een concert en een masterclass voor 'dummies'.

De Messiah is een wereldberoemd oratorium van Georg Friedrich Händel. Maar wat maakt de Messiah nou zou bijzonder? Waar liggen de muzikale briljantjes en waar gaat het eigenlijk over?
Chef-dirigent Patrick van der Linden van Ars Musica neemt de bezoekers van het Nieuwe Dijkhuis mee naar het verhaal van de Messiah, met tal van muzikale hoogtepunten. Deze en meer topstukken worden live gespeeld door een bijzondere delegatie van Ars Musica Orkest, Kamerkoor en topsolisten.

Het Ars Musica Orkest is bekend van de nationale televisie. Bij NPO2 verzorgde dit professionele, klassieke orkest en kamerkoor in 2016 twee concertregistraties live op televisie: de Matthäus Passion en de Messiah. Van der Linden: "Ik zal nooit vergeten welke spirit het opleverde, toen we de Messiah weer helemaal vanaf het begin met elkaar onderzochten. Dit leverde een enorm muzikaal enthousiasme op. Dit enthousiasme willen we tijdens onze avond in Doetinchem graag met de bezoekers delen."

De voorstelling op woensdag 12 december begint om 20.00 uur. Tickets voor deze bijzondere avond zijn te bestellen via de website of op de avond zelf aan de zaal aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem.


www.hetnieuwedijkhuis.nl