Zwemmen bij Reuma

ZUTPHEN/REGIO - Zwemmen is voor mensen met reuma een goede vorm van bewegen. Dit is volop mogelijk bij reumapatiëntenvereniging Zutphen en omstreken. Er wordt gezwommen bij behandelcentrum Sutfene aan de Coehoornsingel 3 in Zutphen, maar ook in zwembad IJsselslag is de vereniging met een groep actief.

Heerlijk bewegen in het heilzame warme water. Oefenen en ontspannen. In groepsverband, onder leiding van een fysiotherapeut en alles naar eigen kunnen. Speciaal voor belangstellenden uit de gemeenten Brummen/Eerbeek, Bronckhorst, Lochem/Gorssel en Zutphen /Warnsveld.

Voor meer informatie, ook over alle beweeggroepen van Reuma Zutphen en opgave, telefonisch bij de coördinatie, Jitske Lautenbach.


0313-652 593

info@reumazutphen.nl


Alzheimercafé
Doetinchem

DOETINCHEM - Voeding en bewegen bij dementie. Dat is het thema van het Alzheimercafé op 11 december in Doetinchem.

In samenspraak met klinisch geriater Lia Middeljans komen fysiotherapeut Lucia Neijenhuis en diëtist Jeanette Raterink hierover vertellen. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn cruciaal om zo lang mogelijk vitaal en in goede conditie te blijven. Verder komen vragen aan bod als: hoe verklein je de kans op vallen, hoe stimuleer je bewegen en hou je het plezierig, hoe ziet een gezond eetpatroon eruit en wat doe je als de eetlust vermindert?

Het Alzheimercafé is in restaurant Borghuis, Burg. Van Nispenstraat 4, Doetinchem. Het programma begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Toegang is gratis.