Bewoners, familieleden en trotse medewerkers van de huidige Zonnekamp kwamen 's morgens een kijkje nemen naar hun toekomstige woon- en/of werkplek. Foto: Monique Ploeger
Bewoners, familieleden en trotse medewerkers van de huidige Zonnekamp kwamen 's morgens een kijkje nemen naar hun toekomstige woon- en/of werkplek. Foto: Monique Ploeger

Druk bezochte open dag nieuwe
woonzorglocatie De Zonnekamp

ZELHEM - Markenheem is hartstikke trots op haar mooie nog in aanbouw zijnde woonzorglocatie. De Zonnekamp had zaterdag 24 november in Zelhem een zeer geslaagde open dag. Bewoners, familieleden en trotse medewerkers van de huidige Zonnekamp kwamen 's morgens een kijkje nemen naar hun toekomstige woon- en/of werkplek. 's Middags was de opkomst ook fantastisch. Circa zeshonderd bezoekers uit Zelhem en omgeving kwamen de nieuwe woonzorglocatie bekijken.

De Zonnekamp bestaat uit twee geschakelde villa's van 48 appartementen voor kleinschalig wonen en een vrijstaande villa van 21 appartementen voor intensieve zorg. In deze villa kan men ook terecht voor ontmoeting, een maaltijd en dagactiviteit. De nieuwbouw beschikt over zes huiskamers waar acht bewoners hun normale huiselijke activiteiten kunnen doen. Hiernaast heeft De Zonnekamp ook nog een buurtkamer op elke etage. Afhankelijk van de wensen van de bewoners, kan er bijvoorbeeld een muziekkamer of een natuurkamer komen.

Vrijheid. Dat is wat de nieuwe Zonnekamp haar bewoners wil bieden. Door cliƫnten minder beperkingen op te leggen en zelf keuzes te laten maken, wordt er gestreefd naar extra levensgeluk. De slimme, onzichtbare domotica in het gebouw zorgt ervoor dat dit op een veilige en ontspannen manier vormgegeven wordt.

De bewoners verhuizen in de derde week van januari van hun tijdelijke huisvesting in Doetinchem naar de prachtige nieuwbouw in Zelhem. Markenheem en haar medewerkers zijn dan ook zeer tevreden over de voortgang van de nieuwbouw.