Toneelvereniging THIJS. Foto: PR
Toneelvereniging THIJS. Foto: PR Foto:

Toneelvereniging THIJS brengt blijspel 'Watervrees' op de planken

IJZEVOORDE - Toneelvereniging THIJS zal op woensdagmiddag 21, vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 november het toneelstuk 'Watervrees' opvoeren in de Pokkershutte in IJzevoorde. Het blijspel in drie bedrijven begint op woensdag om 14.00 uur en op vrijdag- en zaterdagavond om 19.30 uur. De originele titel is 'Kreuzfahrt im Schweinestall', geschreven door Carwsten Lögering. Deze versie is vertaald door Ben ten Velde.

Bennie Spekken, een stoere varkensboer, weet en kan alles. Althans, dat denkt hij zelf. Het liefst brengt hij de tijd door met zijn drinkmaatje Geert. Het werk laat hij dan graag over aan de stagiaire Jochem. Die heeft weer een oogje op Bennies dochter Anna. Maar daar is Bennie niet blij mee. Tijdens het jaarlijkse buurtfeest wordt een cruise over de Middellandse Zee verloot. Bennie heeft flink feest gevierd en kan zich de volgende dag niet veel meer herinneren van de feestavond. Dan blijkt het winnende lot in zijn bezit te zijn. Maar wat doe je als je een cruise wint terwijl je watervrees hebt, maar dat niemand wil laten weten?

Zoals gebruikelijk zijn kaarten niet in de voorverkoop verkrijgbaar, maar uitsluitend op de dag van de uitvoering vanaf een half uur voor aanvang, aan de kassa bij de ingang van de zaal.