Aankomend cabaret-talent Benjamin van der Velden in Hummelo

HUMMELO - De Stichting Dorpshuis Hummelo programmeert naast concerten, filmavonden, lezingen, beurzen en kinderactiviteiten dan ook steeds vaker theater. Ditmaal Benjamin van der Velden, aanstormend cabaret-talent. Tot op heden trad hij vooral in het westen van het land op, maar op zaterdagavond 24 november doet hij de Achterhoek aan. Aanvang 20:30 uur.

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam.

Nu Benjamin had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

'Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken', schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas. Met zijn theaterprogramma 'Ik Ben' toerde hij door Nederland en op dit moment is de voorstelling in reprise. Zeker een bezoekje aan de kerk waard op de zaterdagavond.

Zaal open 19:45 uur. Entree: 10 euro in de voorverkoop (12,50 euro aan de deur). Kaarten bij Spar Hummelo of reserveer via e-mail.


bestellen@dorpshuishummelo.nl