Plein-air schilderen. Foto: Tommy Bauling
Plein-air schilderen. Foto: Tommy Bauling Tommy Bauling

De Kunst van het Gelders Landschap

HOOG KEPPEL - In de Dorpskerk Hoog Keppel wordt op 17 november de expositie De Kunst van het Gelders Landschap om 11.00 uur officieel geopend door Evert Blauw cultuurwethouder van de gemeente Bronkhorst.

Pictura Gelria exposeert schilderijen en tekeningen met het Gelderse landschap als onderwerp. Pictura Gelria is een groep van PleinAir schilders die iedere week ergens in Gelderland buiten schildert. De beperking in tijd is meteen de kracht. Het vereist een vlotte dynamische schilderstijl, vanwege het wisselende licht en veranderende weersomstandigheden. Dit alles is terug te zien in het resultaat, een snelle en directe impressie van het onderwerp.

Pictura Gelria heeft haar naam ontleend aan 'Pictura Veluvensis'. Dat was de schildersgroep die actief was rond 1900 in de omgeving van Oosterbeek. Deelnemers waren toen onder andere: Bilders, Maris, Mauve, de Bock en Ferwerda.

Te zien is werk van de deelnemende schilders: Jan Baggen, Tommy Bauling, Willem Beelaerts van Blokland, Klaas Terpstra, Anneke Koch-Wiegers, Jan Wiegers.

Dorpskerk Hoog Keppel, vrij entree van 10:00 tot 17:00 uur.


www.picturagelria.nl