Sprookjessprokkelaar de musical, in Amphion Doetinchem. Foto: De Efteling
Sprookjessprokkelaar de musical, in Amphion Doetinchem. Foto: De Efteling

Agendaoverzicht Schouwburg Amphion

DOETINCHEM – Agendaoverzicht van Schouwburg Amphion voor de periode van zaterdag 3 november tot en met zondag 18 november.

De kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Of reserveer via telefoonnummer 0314 - 37 60 00 van 10.00 tot 14.00 uur. Online reserveren kan via de site www.amphion.nl.

Zaterdag 3 november
Karin Bruers & Nol Havens: Bruers haalt uit
20.30 uur, grote zaal; Cabaret
Karin is weer terug met een solovoorstelling in het theater, na ja… solo, met Nol Havens samen. Nol is haar muzikant, chauffeur en persoonlijk entertainer. Ze haalt in haar nieuwe voorstelling uit naar christelijke wethouders, die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig en naar echtparen die hun kinderen slachtofferen in vechtscheidingen. Ze schiet met haar katapult alfamannetjes van de apenrots. Maar wie uithaalt, kan een haal terug verwachten.

Zondag 4 november
Sprookjessprokkelaar de muzical (6+), Efteling familiemusical
13.30 en 16.00 uur, grote zaal; Jeugd/Familie
Deze nieuwe familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, waar inmiddels ruim 18.000 exemplaren van verkocht zijn. Leef mee met de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Geschikt voor ouders en grootouders met hun kleinkinderen (6+).

Donderdag 8 november
Clifton Braam: Twee landen, één liefde
20.30 uur, grote zaal; Cabaret
In deze voorstelling legt Clifton Braam op cabareteske wijze de verschillen bloot tussen de Surinamers en Nederlanders zoals hij die door de jaren heen heeft ervaren. Wat gebeurt er als de 'Nederlander' zich als 'Surinamer' gaat gedragen en omgekeerd? Als je al deze elementen op humoristische wijze de revue laat passeren kom je wellicht tot de slotsom dat er mogelijk meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Een programma vol hilarische maar toch ook serieuze ontdekkingen.

Zaterdag 10 november
Harry Sacksioni: Once upon a time...
20.30 uur, grote zaal; Theaterconcert
Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni laat zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek. Zijn liefde voor filmmuziek begon na een imponerend optreden van de grote filmcomponist Ennio Morricone. Once Upon a Time in the West, The Pink Panther, The Sting en James Bond krijgen een bijzondere 'Sacksioni aanpak'. Sacksioni verricht in dit programma weer kleine wondertjes op de gitaar. Niet voor niets dat hij dit jaar voor de achtste (!) keer is uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux.

Dinsdag 13 & woensdag 14 november
Expeditie Eiland: De spannende en schurende komische musical
20.00 uur, grote zaal; Musical
'Expeditie Eiland' is een vette knipoog naar reality-programma's als 'Expeditie Robinson', 'Temptation Island' en 'Helemaal het einde'. Drie compleet verschillende gezinnen geven zich op voor 'Expeditie Eiland' en leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons voor de grote hoofdprijs: het eiland én 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Als de beproevingen zo bizar worden dat niemand zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht! Met topcast: Jelka van Houten/Renée van Wegberg, John Buijsman, Ferry Doedens e.a.

Woensdag 14 november
Purper: Purpers Passie
20.30 uur, grote zaal; Cabaret
In 'PURPER's Passie' vraagt theatergroep PURPER zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z'n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn 'passie'. Frans Mulder en Erik Brey, de PURPERS van het eerste uur, en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi-talent Diederick Ensink, gaan samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen in 'PURPER'S Passie' met een gezonde dosis zelfspot op zoek naar hun eigen passie.

Donderdag 15 november
Van de koele meren des doods, met o.a. Willem Voogd, Hanne Arendzen en Vincent Croiset
20.00 uur, grote zaal; Toneel
Meeslepend en tijdloos verhaal, gespeeld door een geweldige cast onder regie van Ger Thijs. Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wat is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en moeder kan maken.

Donderdag 15 november
Spinvis: In Werkelijkheid
20.30 uur, kleine zaal; Muziektheater
Spinvis en Saartje Van Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. In Werkelijkheid speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.