Lichtjesavond in Doesburg

DOESBURG - Op vrijdag 2 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in ons land komen mensen op deze avond bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote of Martinikerk. Daarin zullen prachtige teksten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht van o.a. Alan Parson Project, Blof, Enya en Marco Borsato. In dit samenzijn worden ook de namen genoemd van wie ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en wordt een kaars voor hen aangestoken.

Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begint om 19.00 uur. Vandaar gaat men met elkaar op weg naar de begraafplaats. Rond de klok van 20.00 uur krijgen mensen de gelegenheid om een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats.