Halte DRU Industriepark. Foto: PR
Halte DRU Industriepark. Foto: PR Foto:

In november gratis met openbaar vervoer naar DRU Cultuurfabriek

ULFT - Vervoerdersbedrijf Arriva en de DRU Cultuurfabriek in Ulft slaan de handen ineen voor een complete middag of avond uit. Wanneer bezoekers in de maand november een theatervoorstelling, film of concert bezoeken in de DRU Cultuurfabriek, reizen zij op de dag van de voorstelling gratis met de trein en bus van Arriva.

Nadat bezoekers online kaarten hebben besteld voor een activiteit in de DRU Cultuurfabriek krijgen zij een e-mail met unieke actiecode waarmee in de webshop van Arriva digitale vervoersbewijzen kunnen worden besteld. De actie is geldig voor alle culturele activiteiten die plaatsvinden in november waarvoor de DRU Cultuurfabriek kaartverkoop verzorgt. Bezoekers die al kaarten hebben besteld voor een activiteit die maand ontvangen eind oktober een e-mail met actiecode. Voor deze actie is een beperkt aantal actiecodes beschikbaar. De actie is alleen geldig in bus en trein op vertoon van het OV-ticket en het ticket van de DRU Cultuurfabriek. Op de website van de DRU Cultuurfabriek kunnen bezoekers terecht voor meer informatie. Meer informatie over de dienstregeling van en naar de DRU Cultuurfabriek is te vinden op de website www.arriva.nl.

Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op zaterdag 17 november wordt op feestelijke muzikale wijze aandacht geschonken aan de bijzondere samenwerking tussen Arriva en de DRU Cultuurfabriek. Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek spelen Achterhoekse artiesten op ongeveer dertig locaties in de Achterhoek. Dit jaar wordt daar een nieuwe locatie aan toegevoegd en vormt de trein het bijzondere podium voor verschillende Achterhoekse muzikanten. Waaronder Ferdi Joly, voormalig gitarist van Normaal, die het nummer D'n Achterhoek Tsjoek opnam over de lijn Winterswijk-Zutphen.


Beroerte eerste thema Hart&Vaatcafé

DOETINCHEM - Op donderdag 29 november houdt het Slingeland Ziekenhuis samen met Harteraad het eerste Hart&Vaatcafé in de regio in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. Dit eerste Hart&Vaatcafé gaat over beroerte, en is een contactbijeenkomst voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en belangstellenden. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 28 november via slingeland.nl/evenementen of 0314-32 96 37.

Neuroloog Pieter Vos legt uit wat een beroerte is, hoe men het kan herkennen, wat de oorzaken zijn en hoe men de kans op een beroerte kan verkleinen. Martin Reijntjes (CVA-consulent) gaat in op de nazorg bij een beroerte. Tot slot vertelt ervaringsdeskundige Frank Vinkenvleugel over hoe hij is omgegaan met de gevolgen van zijn beroerte.

Na de pauze is er is gelegenheid om vragen te stellen. Harteraad is aanwezig met een stand.