Brassband Gelderland. Foto: PR
Brassband Gelderland. Foto: PR

Samenspel van orgel en brassband

DOESBURG -Op zondagmiddag 11 november kan in Doesburg worden genoten van bijzondere muzikale klanken in de Grote of Martinikerk. Om 15.00 uur begint een uniek Hrfstwnd2018-concert dat door de regionale Brassband Gelderland in samenwerking met de Stichting Doesburg Muziek (StiDoMu) is georganiseerd.

Het monumentale Walckerorgel, bespeeld door stadsorganist Wilbert Berendsen gaat klinken als een brassband en Brassband Gelderland als een orgel.
Gezamenlijk spelen brassband en orgel onder andere de beroemde orgelsymfonie van Saint Saens en de originele Fantasy for Brassband and Organ van de Gelderse componist Jan Bosveld.

Uiteraard spelen Brassband Gelderland en Wilbert Berendsen ook afzonderlijk. Zo brengt Brassband Gelderland het indrukwekkende werk Exodus van de beroemde Engelse brassband componist Eric Ball ten gehore en speelt Wilbert Berendsen onder meer de Suite Gothique van Boƫlmann. En omdat in dit weekend ook het Doesburg Jazz Festival plaatsvindt, wordt het programma passend afgesloten met enkele 'jazzy' werken gespeeld door Brassband Gelderland maar ook door Wilbert Berendsen op orgel. Dat belooft een verrassende afsluiting te worden.

Toegangskaarten 17,50 euro, voorverkoop 15 euro via de website.


www.brassbandgelderland.nl