Een smakelijke leescampagne

ZELHEM/DOETINCHEM - Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Het thema van 2018 is Voeding. In het kader van het thema geeft natuurdiëtist Nelleke Dillema op 7 november in de bibliotheek in Zelhem en op 8 november in de bibliotheek in Doetinchem een lezing over Oervoeding. De toegang is gratis.

Omdat je bent wat je leest is er voor bibliotheekleden, zolang de voorraad strekt, het gratis geschenkboek. Daarin belichten vijf culinaire kopstukken verschillende aspecten van ons eten. Haal het boek vanaf 1 november in de bibliotheek.

Waarom Nederland Leest over eten? Omdat mensen zijn wat ze eten. Zonder voeding kan een mens een lange tijd, zonder water niet. Maar toch, de mens eet al heel lang niet meer om alleen maar in leven te blijven of zijn kroost te kunnen onderhouden. Vlees, vis, fruit, planten en uiteindelijk groente vormen al millennia lang de bron voor het voortbestaan van de mens. Om de honger te stillen maar ook om de juiste mineralen, eiwitten en vitamines binnen te krijgen. Soms zelfs om zichzelf te genezen, met kruiden, sapjes en crèmes. Daarom is de tijd rijp om de gehele maand november Nederland Leest 2018 te wijden aan Voeding.

Aanmelden kan telefonisch via Klantenservice of via de website.


0314 - 333 445

biebnieuws.nl