Zelfgeschreven verhalen vertellen in de streektaal

ZELHEM - Onze streektaal staat volop in de belangstelling en het Nedersaksisch is zelfs recent tot officiële taal verheven. Op 7 november vanaf 19.30 uur houdt Oudheidkundige Vereniging Salehem bij museum Smedekinck een avond waarop eigen leden veelal zelfgeschreven verhalen vertellen in de moedertaal.

De onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn heel divers. Het geheel wordt op bezielende wijze door tante Dora aan elkaar gepraat. Leden van de vereniging hebben gratis toegang. Ook niet-leden zijn welkom, zij betalen 4 euro , leden van 't Nut 2 euro. Het eerste kopje koffie gratis.


Krentenbollen- verkoop ZCOK

ZELHEM - Leden van het Zelhems Christelijk Oratorium Koor komen op zaterdag 3 november vanaf 9.30 uur aan de deur voor de jaarlijkse verkoop van de bekende heerlijke krentenbollen van de bekende warme bakker. De koorleden stellen het erg op prijs als de vereniging wordt gesteund door één of meerdere zakjes te kopen. Zij proberen zoveel mogelijk wijken te lopen. De bollen worden verkocht per 4 stuks voor 2 euro. De leden en het bestuur danken een ieder bij voorbaat hartelijk.


www.zcokzelhem.webs.com