Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 25 oktober was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de tweede ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt.

Uitslag. Lijn A. 1. An Wortel en Paul Niks 65,00%, 2. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 57,92%, 3. Diny Hoftijzer en Agnes Pietersen 55,83% Lijn B. 1. Gerda Tankink en Joop Rutten 64,06%, 2. Riekie Nieuwenhuis en Riet Niesink 57,29%, 3. Theo Damen en Theo Schut 51,56% . Lijn C. 1. Annie Hartman en Hans Jansen 64,58%, 2. Desiree Bosman en Johan Hilderink 63,02% , 3. Paulien Gasseling en Minie Peters 53,65%.

Op donderdag 1 november is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via 06 - 2519 8329.


Lezing over omgaan met depressie

DOETINCHEM - Bibliotheek West Achterhoek organiseert op 7 november samen met Mascha Gesthuizen, auteur van het boek 'Halverwege het einde' en Stichting 113 zelfmoordpreventie, een lezing over omgaan met depressies en het praten over suïcide. Dit vindt plaats in de bibliotheek Doetinchem, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

Mascha Gesthuizen is huisarts geweest in Gaanderen. Het thema depressies fascineert haar, mede door gebrek aan openheid over artsen met psychische klachten. Reden voor haar om het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal op te schrijven in haar dit jaar verschenen debuutroman 'Halverwege het einde.' In dit boek stelt Mascha Gesthuizen het taboe dat rust op depressie aan de kaak en wil zij de lezer raken en zo stof tot nadenken geven.

Haar verhaal wordt afgewisseld door een vrijwilliger van Stichting 113, die biedt onder andere laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door vrijwilligers en professionals. In hun bijdrage wordt naast hun dienstverlening onder andere aandacht besteed aan feiten en cijfers over zelfmoord, het bespreekbaar maken van het taboeonderwerp 'zelfmoord', maar ook do's en don'ts in gesprekken en verwijzen naar de juiste hulp.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is of direct of indirect te maken heeft met depressies.

Wie belangstelling heeft, kan telefonisch contact opnemen met de klantenservice van de bibliotheek of de website bezoeken.


0314 - 333 445

www.biebnieuws.nl