De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 29 oktober zal Linda Leerink uit Halle een aantal gedichten voordragen. Ds. Elise Roth-Wijnands, predikant van de Protestantse gemeente Hummelo, zal een overdenking houden in de uitzending van maandag 5 november. Lenie Visser uit Hengelo zal op maandag 12 november enkele gedichten voordragen. Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via het telefoonnummer.


0314 - 622 878


Het vergeten verhaal van een liefde in oorlogstijd

HENGELO - Op woensdag 7 november houdt de vrienden van bibliotheek Hengelo een lezing in de bibliotheek. Anneloes Timmerije en Charles den Tex verzorgen een lezing. Zij vertellen ieder over het schrijversvak maar vooral ook over het boek dat ze samen hebben geschreven "Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd". Donateurs van de vrienden van Bibliotheek Hengelo zijn hebben gratis toegang. Anderen betalen 5 euro. Betalen kan aan de zaal. Aanvang 19.30 uur.

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd: Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. In Nederlands-Indië zijn ze gelukkig, tot ook daar de Tweede Wereldoorlog doordringt. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische luchtmacht en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de weergaloze vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij voor Lienke. Tot zijn eigen verbijstering raakt hij daardoor verstrikt in een vuil politiek spel. Na de oorlog worden Guus en Lienke op miraculeuze wijze herenigd. Het geluk lijkt na alle beproevingen alsnog voor hen weggelegd, maar Guus' geheime oorlogservaringen staan tussen hen in...

De roman ontstond na intensieve research van Andre Eilander. Hij stuitte in Australië op het verhaal van Guus en Lienke Hagers.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 18 oktober was in zaal Den Bremer de eerste speelavond van de tweede ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt. Uitslag. Lijn A. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 61,00%, 2. Joke Damveld en Hans Oldhoven 55,83%, 3. Diny Hoftijzer en Agnes Pietersen 54,58% Lijn B. 1. Annelies Schröder en Jan Rondeel 62,42%, 2. Theo Damen en Theo Schut 62,17% , 3. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 58,50% . Lijn C. 1. Paulien Gasseling en Minie Peters 64,58%, 2. Henny Deunk en Wil Matser 60,42%, 3. Ria Jansen en Rikie Scheers 59,58% .

Op donderdag 25 oktober is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via 06-25198329.