Bedrijfsleven Bronckhorst zet koers uit voor duurzame samenwerking

BRONCKHORST - Ondernemers in Bronckhorst roepen elkaar op tot duurzame samenwerking. Op 30 oktober zal Adrie Koch als voorzitter het platform 'Ondernemend Bronckhorst' voorstellen; een platform van voor en door alle ondernemers van de gemeente Bronckhorst. Adrie Koch zal de totstandkoming van het platform toelichten en presenteren hoe Ondernemend Bronckhorst de thema's 'Leefbaarheid' en 'Duurzaamheid' als eerste speerpunten aan zal pakken. Ter gelegenheid van de introductie van het nieuwe ondernemersplatform 'Ondernemend Bronckhorst' zal ook 'Achterhoek Onderneemt Duurzaam' zich presenteren op dinsdag 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo. Ondernemers uit de gemeente Bronckhorst zijn van harte welkom.

In het kader van het thema 'Duurzaamheid' gaat men direct aan de slag, de bijeenkomst staat namelijk tevens in het teken van het startschot voor het initiatief De Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Daarmee ondersteunt Ondernemend Bronckhorst 'Groen goan', met een duidelijke koers naar een energie neutrale gemeente in 2030. Concreet betekent de oproep dat ondernemers in de gemeente Bronckhorst een MKB Energy CheckUp kunnen laten uitvoeren of gebruik kunnen maken van een DOE-scan. Door een bijdrage van de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland kunnen deze scans kosteloos worden aangeboden. De soort scan is afhankelijk van het jaarlijkse energieverbruik van de onderneming. Op de scans volgt een deskundig advies op maat en begeleiding voor een juiste aanpak.

Het Platform Ondernemend Bronckhorst zet in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, de provincie Gelderland en alle ondernemers koers naar een duurzamere economie. VNO-NCW Achterhoek en de Omgevingsdienst Achterhoek participeren in het project Achterhoek Onderneemt Duurzaam. De doelstelling is een energieneutraal bedrijfsleven in Bronckhorst in 2030.

Duurzaam en innovatief ondernemen biedt uit bedrijfseconomisch perspectief volop kansen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij het milieu gebaat is, is de nieuwe norm. Tijdens deze startbijeenkomst worden ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden wegwijs gemaakt in maatregelen, die zij kunnen nemen en over de mogelijkheden van subsidies, financieringen, de voordelen en niet onbelangrijk, de opbrengsten.

Aanmelden is mogelijk via het e-mailadres.


info@ondernemendbronckhorst.nl


Rommel- en boekenmarkt

IJZEVOORDE - Zaterdag 27 oktober wordt in IJzevoorde weer een rommel- en boekenmarkt gehouden. Deze vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur in de Pokkershutte. Toegang 2 euro.

De organisatie kan weer veel spullen gebruiken, dus iedereen wie nog goede en bruikbare spullen heeft mag deze vrijdag 26 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur brengen. Dingen die niet aangenomen worden, zijn: bankstellen, grote kasten, diepvriezers, koelkasten, bedden en matrassen. Deze nemen te veel ruimte in of zijn onverkoopbaar.

Voor info kunt u bellen met Lies Ankersmit 0314 - 360 863 / 06-132 352 86.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Donderdag 11 oktober vindt de eerste speelavond van topintegraal laddercompetitie gehouden. Er deden 36 paren mee en er werd gespeeld in drie lijnen.

Lijn A. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 59,17%; 2. Joke Damveld en Hans Oldhoven 57,50% en 3. An Wortel en Paul Niks 54,58%. Lijn B. 1. Henny Deunk en Wil Matser 65,25%; 2. Annelies Schröder en Jan Rondeel 59,67% en 3. Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker 58,25%. Lijn C. 1. Leni Lamers en Tiny Kleinreesink 66,25%; 2. Hermien Koenders en Mies van Zadelhoff 60,00% en 3. Ria Jansen en Rikie Scheers 57,08%.

Op donderdag 18 oktober begint de eerste speelavond van de tweede ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via telefoon.


06 - 251 983 29


Open repetitie Gospelkoor Inspiration

VORDEN - Gospelkoor 'Inspiration' uit Vorden heeft haar ledenstop (tijdelijk) opgeheven en nodigt iedereen uit om langs te komen op de open repetitieavonden op woensdag 17 en 24 oktober om 20.00 uur in het Kulturhus in Vorden, Raadhuisstraat 6.

Al meer dan veertig jaar zingt Gospelkoor 'Inspiration' op diverse plaatsen in de Achterhoek, in onder andere kerken, ziekenhuizen of andere tehuizen. Met circa dertig leden uit de regio weet het koor op steeds weer verrassende wijze liederen met een boodschap voor het voetlicht te brengen. Een breed scala aan gospelliederen in verschillende stijlen en talen die mensen licht of inspiratie geven. Onder leiding van dirigent Piet Piersma uit Vorden en soms ook ondersteund door orkestbanden, wordt samen zingen een echte belevenis die je gehoord en gezien moet hebben.