Eten als een oermens, is dat gezond?

ZELHEM/DOETINCHEM - Natuurdiƫtist Nelleke Dillema komt op 7 november naar de bibliotheek in Zelhem en op 8 november in de bibliotheek in Doetinchem van 20.00 tot 22.00 uur vertellen over voeding en de effecten van onze huidige manier van eten. De toegang is gratis.

Onze huidige manier van eten lijkt niet meer op de voeding uit de oertijd. We eten nu (te)veel granen, zuivel, suikers en bewerkte producten. Dat kan klachten geven zoals overgewicht, diabetes, hart en vaatziekten, reuma, botontkalking, darmklachten en vermoeidheid. Allerlei diƫten, trends en hypes op het gebied van voeding zijn in opmars. Aanmelden via Klantenservice 0314 333445 of via biebnieuws.nl


Levende adventskalender

ZELHEM - Niet de adventskalender die we allemaal wel kennen, die waar we als kind iedere dag een chocolaatje uit mochten nemen, maar waar wel deuren geopend zullen worden. De bedoeling is dat in de weken naar kerst toe er (bijna) iedere dag bij iemand een deur open staat voor een groepje mensen.

Wie graag een praatje maakt, voor mensen wil koken, spelletjes doet, goed verhalen kan vertellen of muziek kan spelen, kan anderen hiervan mee laten genieten door het geven van een kleine workshop. Uiteraard bepaalt men zelf hoeveel mensen ontvangen kunnen worden en op welk tijdstip en/of dag. Op deze manier zou er een adventskalender kunnen ontstaan met allerlei mogelijkheden van ontmoeting.

Opgeven kan via adventskalender@lambertikerk.nl en vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer, welke activiteit voor hoeveel mensen en op welke dag en/of tijd. Er ligt ook een intekenlijst in de Lambertikerk.