Eerste winstpunten Quintus meiden C

HENGELO – Voor Handbalvereniging SV Quintus stonden in het weekend van 13 en 14 oktober een thuiswedstrijd in Sporthal de Kamp op het programma en verder alleen uitwedstrijden.

Dames 1 speelde zaterdagavond 13 oktober in Gendt tegen HV Angeren DS2. Met een sportieve, fanatieke en goede wedstrijd hebben de dames net verloren met 5 punten verschil. Ze hebben echt als een team verdedigd en een paar mooie aanvallen laten zien. Het verschil zat hem net in het bal verlies en slecht afsluiten. Eindstand 21-16.

Heren 1 speelde tegen Erica '76 HS1 in Dieren. Na een snelle voorsprong voor Quintus kwam Erica terug, maar de hele eerste helft bleef op een verschil 2 a 3 punten. Ruststand 7-10 in het voordeel van Quintus. Het eerste kwartier van de tweede helft bleef de voorsprong ongeveer 3 punten. Door de conditie van Quintus kwam aan het eind van de wedstrijd meer ruimte en daardoor meer kansen. Winst 18-28.

Heren 2 speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Udi 3 uit Arnhem. Van begin af aan was het een fysieke pot waarin de strijd gelijk op ging. Ruststand 12-10. Na rust wist Quintus niet door te stoten en zodoende trok Udi aan het langste eind. Eindstand 20-23.

Erix DC1 ontmoette in Lichtenvoorde Quintus meiden C. In de eerste tien minuten leverden mooie goals en goed verdedigen een voorsprong op van 5 doelpunten. Daarna ging het misschien te gemakkelijk. Ballen gingen over de zijlijn, ballen kwamen niet aan, maar het werd toch een nipte overwinning 15-16. De eerste puntjes zijn binnen.

Jongens B mochten tegen de directe concurrent voor de titel, Reehorst HB1 uit Ede. De dekking stond vanaf de eerste minuut behoorlijk maar er werd verzuimd een voorsprong te nemen doordat veel open kansen werden gemist. De eerste helft ging gelijk op met een minimale voorsprong voor Quintus met rust. De tweede helft liep Quintus zich vast op de offensieve dekking van Reehorst en kon het gat niet meer gedicht worden. Uitslag 22-19.