SmoksOween in Zelhem

ZELHEM - Op woensdag 31 oktober is het weer Halloween. In Zelhem is het al jaren een traditie om SmoksOween te vieren met de basisschool leerlingen.

Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom op de markt. De avond begint met een spannend verhaal. Het verhaal is de inleiding voor een spoken- vossenjacht door het dorp waaraan alle kinderen en ouders mee kunnen doen. Tijdens de jacht gaan de deelnemers dingen verzamelen en iets oplossen. Wat dat is, dat blijft nog een verrassing. SmoksOween eindigt na de jacht ook weer op het marktplein waar de avond wordt afgerond met de oplossing van de spoken-vossenjacht.

Verder is er muziek en de horeca zorgt voor gratis SmoksOween-hapjes en er is voor de kinderen limonade en voor de volwassenen glühwein. De kinderen mogen ook nog een cadeautje uit een ton grabbelen.

Dit feest wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging B&OZ in samenwerking met de samenwerkende horeca in Zelhem en de Stek.


Meer dan twee voor twaalf

ZELHEM - Eind oktober is er jaarlijks de Bijbel10daagse. Aanleiding voor Ontmoeting & Inspiratie om eens wat extra bezig te zijn met de Bijbel. Daarom wordt dinsdag 23 oktober vanaf 20.00 uur het bijbels spel 'Meer dan twee voor twaalf' gespeeld tijdens de bijeenkomst die plaatsvindt bij het Leerhuys, Markt 2 in Zelhem.

Aan de hand van een twaalftal vragen gaat men aan de slag in twee teams.Al zoekend en bladerend door de Bijbel gaan de teams op zoek naar het antwoord en zo nodig is er een aanwijzing te verkrijgen. Voor meer informatie kan men telefonisch of per mail contact opnemen met Herma Garretsen.


0314 - 631 527

famgarretsen14@gmail.com


Herfstactiviteit voor kinderen

HALLE - Gidsen van IVN de Oude IJsselstreek hebben voor woensdag 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een herfstactiviteit bedacht voor kinderen van 6 - 12 jaar. Dit vindt plaats in de Ruumte op 't Veld, Nijmansedijk 20a in Halle. Er wordt appeltaart in een potje gemaakt, terwijl het appeltaartje in de oven staat wordt er geknutseld en bij droog weer gaat de groep naar buiten op zoek naar allerlei herfstverschijnselen, zoals kastanjes. Trek dus oude kleren en laarzen aan. Kosten bedragen 2 euro, inclusief koffie/thee/limonade. Aanmelden kan via de website, meer informatie telefonisch bij Marjan Rots.


ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek

0314 - 631065