V.l.n.r. Heleen Hendriksen, Gerben Kruisselbrink, Joanne Grooten, Benno Spieker en Leander Grooten. Foto: PR
V.l.n.r. Heleen Hendriksen, Gerben Kruisselbrink, Joanne Grooten, Benno Spieker en Leander Grooten. Foto: PR Foto: Picasa

Genieten van akoestisch optreden Heleen en Joanne

WINTERSWIJK – Twee zangeressen vertolken met een driekoppige band een variatie aan Nederlands- en Engelstalig repertoire in het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat 4 in Winterswijk. Het gratis toegankelijk concert op zondag 14 oktober straalt de rust en warmte van een huiskamer uit. Het is de dames te doen om met elkaar een fijne, muzikale middag te hebben.

Heleen Hendriksen uit Hummelo en Joanne Grooten uit Winterswijk kennen elkaar al decennia. Naast hun individuele ervaringen in soulbands en koren, traden zij in verschillende samenstellingen regelmatig samen op. "Eind jaren negentig zaten we bij elkaar in vocal group Good News," start Heleen. "Om jaren later weer het podium te delen in de gospelgroep SonRise," vult Joanne aan. Ook treden zij de laatste jaren op in een akoestische setting met alleen gitaar.

Heleen kwam eind 2017 met het idee om een eigen concert te organiseren. "Ik dacht meteen aan Joanne, omdat onze stemmen mooi aansluiten." Joanne als alt, Heleen doorgaans als sopraan. Gezamenlijk maakten zij een lijst van favoriete songs. Het publiek kan genieten van pop en soul van de laatste veertig jaar, alles in een akoestisch jasje. "We zingen Nederlands- en Engelstalig, ballads en uptempo. En we worden bijgestaan door vier mannen die weten wat ze doen." De driekoppige band bestaat uit Gerben Kruisselbrink (piano), Leander Grooten (contrabas) en Benno Spieker (percussie). Martijn Kooistra is als vierde man onmisbaar. "Hij zorgt voor de geluidsbalans en –versterking."

Het concert begint op 14 oktober om 16:00 uur. De toegang is gratis. Een vrije git is welkom.