Herman Eelderink (l) en John van Osch. Foto: Gerard Lovink
Herman Eelderink (l) en John van Osch. Foto: Gerard Lovink Foto:

Fietstocht begin van levenslange relatie

Vervolg van voorpagina

ZELHEM- Om het andere geslacht te kunnen ontmoeten was het in die tijd de gewoonte om op zondagmiddag met een vriendin (of vriend) te gaan fietsen. Bernard, woonachtig in Hengelo (G) was op de fiets onderweg naar Vorden en Leida, woonachtig in Vorden, kwam met een vriendin uit tegenovergestelde richting. Dit bleek het begin te zijn van een levenslange relatie.

Bernard was op dat moment nog controleur bij het Stamboek voor vee en Leida werkte na haar opleiding aan de huishoudschool in Zutphen in de huishouding. Ze trouwden en gingen in op een verzoek van een kinderloze oom en tante om bij hen in te komen wonen en de boerderij in Zelhem over te nemen. Het is de plek waar ze nu nog steeds wonen. Het paar kreeg vijf kinderen, die samen weer zorgden voor elf kleinkinderen en inmiddels zijn er al dertien achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd.

Naast het werk op de boerderij was het houden van schapen (Tesselaars) hun gezamenlijke hobby. Ze gingen er mee naar tentoonstellingen en keuringen, waar ze regelmatig prijzen wonnen met de door hen gefokte schapen.

Bernard (88) en Leida (86) wonen, met een klein beetje hulp, nog steeds zelfstandig, maar een herseninfarct heeft de mobiliteit en communicatiemogelijkheden van dhr. Hukker wel beperkt. Leida praat nog volop mee over de wereld om haar heen en weet ook Bernard bij het gesprek te betrekken.

Quintus pakt thuis de winst

HENGELO – Voor vijf teams van Handbalvereniging SV Quintus stond een thuiswedstrijd in Sporthal de Kamp op het programma van 7 oktober.

De eerste competitiewedstrijd van Quintus D1 was tegen een pittige tegenstander, Huisen D2. In de rommelige eerst helft kreeg Huisen de kans kreeg om een paar keer tussen de verdediging door te lopen. Na wat meer duidelijkheid over de posities pakte Quintus de draad weer op. De bal werd een aantal keren goed onderschept, en met een break-out afgesloten. Ruststand 5-5. Inn de tweede helft was te zien dat Quintus meer gewend raakte aan het nieuwe spel. Er werd goed gebruik gemaakt van de cirkelloper en de hoeken en met mooie doelpunten afgerond. Quintus kwam op voorsprong en kon dit tot het eind vasthouden. Eindstand 10-8.
De eerste 10 minuten ging de wedstrijd van Quintus DC1 tegen Reflex DC1 gelijk op. De verdediging stond goed. Ruststand 3-3. Tweede helft werd Reflex wat sterker en liep twee punten uit. De meiden knokten voor een gelijkspel, helaas lukte het net niet: eindstand 6-7.
Quintus DB1 ontmoette Huissen HV DB2. De wedstrijd eindigde in een nipte winst voor het thuisteam, 14-13. Quintus DS1 speelde tegen OBW DS3, uitslag 20-39.
Quintus HS1 sloot de middag af met de wedstrijd tegen Zwolle HS1. Na het aanfluiten van de wedstrijd volgden de doelpunten elkaar snel op en stond het na drie minuten spelen al 3-3. Het tempo ging wat naar beneden maar er werd goed samengewerkt in de dekking van Quintus. Dit resulteerde in een ruststand van 12-9. Direct in de tweede helft deed Quintus er een schep boven op en pakte snel punt na punt. Eindstand 29-15.