Het huishouden van Jan Steen. Foto: PR
Het huishouden van Jan Steen. Foto: PR Foto:

Het huishouden van Jan Steen

ZELHEM - Maandag 15 oktober zal de ledenbijeenkomst van 't NUT-Zelhem in het teken staan van het huishouden van Jan Steen. De bijeenkomst is in Ellen's restaurant en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

Jan Steen (1626-1679) is een van de bekendste schilders van de zeventiende eeuw. Zo schilderde hij onder andere dagelijkse taferelen, zoals huishoudens waar chaos overheerst en rommel zich over de hele ruimte verspreidt. Naast deze scènes uit het dagelijks leven, schilderde Jan Steen ook Bijbelse thema's, verhalen uit de mythologie en portretten.

Iris Maalderink, kunsthistorica en rondleidster in het Kröller-Müller Museum en Museum MORE, zal tijdens deze bijeenkomst over Jan Steen vertellen, met bijbehorende lichtbeelden. De toegang is gratis, niet-leden betalen 4 euro (koffie inbegrepen).


CoolingDownToernooi LTC Zelhem

ZELHEM - Voor het twaalfde jaar staat in de week van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november weer het traditionele CoolingDownToernooi voor de deur. Uit de verre omgeving van Zelhem komen spelers naar het prachtige tennispark aan de Priesterinkdijk, halverwege Zelhem en Halle.

De wedstrijden worden van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.30 uur gespeeld. Op de vrijdagavond worden de kwart- en halve finales gespeeld. De finales zijn zaterdag en zondag. In de loop van zondagmiddag volgt dan de prijsuitreiking.

Het finaleweekend zal zoals altijd weer van een feestelijk tintje worden voorzien. Vrijdagavond is er een feestavond met live-muziek en zondag is er een gratis buffet voor deelnemers en publiek. Het publiek is op alle dagen van harte welkom. De kantinemedewerkers zorgen steeds voor een gezellige sfeer met een drankje en een hapje. ELLEN's Restaurant & Zalen te Zelhem is de sponsor van dit tennistoernooi.

Inschrijven
Inschrijven kan in in de categorieën 3 t/m 8 in de rubrieken HD, DD en GD. Categorie 3, 4, 5 voor alle leeftijden; categorie 6, 7 & 8 leeftijd 17+. Deelnemers in de categorieën 6, 7 en 8 mogen meedoen als ze voor 01-01-2002 geboren zijn. Bij grote deelname wordt er al gestart in het voorweekend met de eerste poulewedstrijden.

Inschrijven kan tot en met 19 oktober op de website of via het inschrijfformulier in het clubhuis. De speelsterktes zijn volgens de KNLTB-ranking. Voor vragen kan men mailen.


info@ltczelhem.nl

www.toernooi.nl


Thema dienst; 'Nieuwe wijn in nieuwe zakken'

DOESBURG - De Remonstrantse Gemeenten in Doesburg en Lochem/Zutphen gaan gezamenlijk een vernieuwingsprogramma uitvoeren onder de titel: 'Levenskunst in de Achterhoek'. Hiertoe is aangesteld ds. Henk van den Berg en hij zal worden bevestigd, door prof. dr. Christa Anbeek, remonstrants hoogleraar, in een feestelijke dienst op zondag 14 oktober vanaf 10.30 uur in de Gasthuiskerk Doesburg, Gasthuisstraat 41. Het thema van deze dienst is: 'Nieuwe wijn in nieuwe zakken'.