Samen zingen

ZELHEM - Zaterdag 13 oktober wordt er weer samen gezongen in de Lambertikerk in Zelhem. Bert Ordelman zal hierbij begeleiden op het orgel. Ds. P. van Duijvenboden hoopt het appèl woord verzorgen met als thema: 'God zoekt het verlorene'. De muzikale bijdrage zal verzorgd worden door Sifra Hendriksen op de piano en Rhodé Ebbers zang. De avond begint om 19.30 uur en zal +/- 20.45 uur afgelopen zijn. Na afloop is er koffie/thee. Er is een collecte voor de onkosten.


Halle HELPT Halle van start

HALLE - 'Halle helpt Halle' is een platform voor het vragen en aanbieden van eenvoudige diensten. Op maandag 10 september j.l. is de website van start gegaan als onderdeel van de website van Halle's Belang, waar je een beroep op kunt doen voor kleine diensten en waar vrijwilligers zich aanbieden om deze diensten te verlenen.

Voorbeelden waar je aan kunt denken zijn: het rijden naar het gemeentehuis, het uitlaten van een hond of er op passen, het indraaien van een lamp voor iemand die zelf niet meer op een trap durft te staan, rolstoel duwen, gras maaien en afvalcontainers buiten zetten. Het streven is dat door gebruik te kunnen maken van deze website, iemand langer zelfstandig kan functioneren, zelf zijn problemen kan oplossen en hij of zij minder afhankelijk is van familie of buren.

Ga naar de website en klik op de link naar 'Halle helpt Halle'. Daar staat precies uitgelegd hoe alles werkt en waar men zich als vrijwilliger kan aanmelden. De website kent ook een zogenaamde prikbordfunctie. Wanneer je spullen kwijt wilt of naar iets speciaals op zoek bent - bijvoorbeeld een bepaald boek dat je nergens meer kunt vinden of kopen - kan je een melding plaatsen op het prikbord.


www.hallesbelang.nl


Culinaire filmontmoeting

ZELHEM - Een culinair etentje combineren met een film, dat kan op woensdagavond 3 oktober. Bij het Arx Theater draait deze avond vanaf 20.00 uur de film 'As it is in heaven', een ontroerende film gaat over een getormenteerde dirigent die een plattelandskoor onder zijn hoede neemt. Vooraf is men vanaf 18.30 uur welkom in restaurant 'de Heeren van Wolfersveen', Ruurloseweg 38, Zelhem.

Dan kan een aperitief worden gedronken. Om 19.00 uur wordt er gezamenlijk gegeten aan lange tafels. Voor de maaltijd laten de koks zich inspireren door de film. Om 20.00 uur verplaatsen we ons naar het theater voor de vertoning van de film met pauze.

Voor informatie, kosten en reserveren, neem contact op.


info@arxtheater.nl

06 - 24 17 60 03