Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde 'de Roode Toren'. Foto: PR
Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde 'de Roode Toren'. Foto: PR Foto:

Prijsuitreiking negende Bokbierwedstrijd in Burgerzaal in Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 7 oktober, op de dag van de Zutphense Bokbierdag, is brouwgilde 'De Roode Toren' uit Zutphen net als vorig jaar weer gastheer tijdens de prijsuitreiking van het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2018 voor amateurbrouwers. De prijsuitreiking vindt plaats in de prachtige Burgerzaal in Zutphen aan de Lange Hofstraat 4. Aanvang: 12.00 uur.

Hobbybrouwers uit heel Nederland hebben hun bokbieren ingeleverd bij de diverse inleveradressen. Deze bieren zijn afgelopen zaterdag 22 september gekeurd door de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG).

Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom in de Burgerzaal, waar van 12.30 tot 13.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt. Na de prijsuitreiking is er gelegenheid om na te praten, een (bok)biertje te drinken of alvast de stad in te gaan alwaar de tappen vanaf 13.00 uur open gaan. Vanwege de Nationale Bokbierdag is het centrum van Zutphen moeilijk te bereiken met de auto. Men wordt geadviseerd met het openbaar vervoer te komen. De Burgerzaal ligt op 7 minuten lopen van het trein- en busstation in Zutphen. "De organisatie hoopt wederom op een mooie opkomst", aldus Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde 'de Roode Toren'.


Bijeenkomst over samenwerken bij dementie

HENGELO - Op 3 oktober vindt in Hengelo een bijeenkomst plaats over dementie. Iedereen die te maken heeft met dementie ervaart dat mensen veranderen door hun ziekte. Iedereen heeft z'n eigen kijk, emoties, vragen en oplossingen om met de gevolgen van de ziekte om te gaan. Er zijn vaak veel mensen betrokken, zowel naasten als beroepskrachten. Maar hoe werk je samen? Juist daarover gaat deze bijeenkomst op 3 oktober.

Deskundige Jan van der Hammen van Ervarea laat in diverse scenes zien en ervaren hoe dat 'samenspel' eruit kan zien en welke kansen er liggen om het leven met dementie beter te maken.

De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers, naasten, zorgmedewerkers en andere beroepskrachten en vindt twee keer plaats: om 14.00 uur en om 19.00 uur, bij Ons Huis in Hengelo. De zaal is een half uur voor aanvang open en het programma duurt 2,5 uur. Toegang is gratis voor naasten/mantelzorgers. Aanmelding is noodzakelijk. Opgave bij voorkeur via de website en anders via telefoonnummer 085-48 57 580 (tussen 11.00 en 16.00 uur).


www.kennisnetwerk kwetsbareouderen.nl