Het Varssels Volkstoneel staat op de planken met het stuk 'Op de camping'. Foto: PR
Het Varssels Volkstoneel staat op de planken met het stuk 'Op de camping'. Foto: PR Foto:

Volop vertier bij Varssels Feest

VARSSEL - Het jaarlijkse Varsselse Feest vindt plaats op 12, 13 en 14 oktober in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen, Varsselseweg 34 in Hengelo. Op het programma staan onder meer optredens van Fragment, Beatcrooks en KIX, een voorstelling van het Varssels Volkstoneel, de volksspelen en het kinderfeest.

Toneel- en muziekavond
Op vrijdagavond brengt het Varssels Volkstoneel 'Op de camping', een komisch blijspel in drie bedrijven met merkwaardige verhalen en een verrassend plot.
Het stuk speelt zich af op een Duitse camping die eigendom is van de zeer gastvrije mevrouw Schüller. De nogal asociale Willem de Zwart heeft daar met zijn vrouw en zoon een tent aan het water gehuurd, en hoopt daar veel vis te vangen. Laat nu op diezelfde camping ook Reinier de Wit geboekt hebben met zijn vrouw en dochter. Reinier is een uitgesproken droogkloot en is verslingerd aan het vangen van vlinders. Maar of hij alleen maar bezig is met vlinderen zal nog moeten blijken. En wat doet die stille, nieuwsgierige Gerrit Snel op de camping? Zeker is dat Willem er zijn grootste vissen vangt.

De aanvang van het toneel is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en cake. Bij de verloting zijn mooie prijzen te winnen met als hoofdprijs een fiets. Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van DJ Jordy.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Gerard ten Have, schutterskoning van 2017. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, haasjes schieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er een spektakelspel zijn, maar dat is tot het laatste moment nog een verrassing.

Feestavond met Fragment en Beatcrooks
Zaterdagavond is er een knallend feest met Fragment. Deze Engels-Nederlandse band is al jaren een hit op vele festivals en in vele feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Bovendien komen de Beatcrooks naar Varssel toe. Deze dj's combineren bekende melodieën en sounds met pompende beats. De feestexplosie wordt nog groter door de LED-robot die met CO2 gas en confetti spuit.
Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht.

Kinderfeest en muziekmiddag met KIX
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht voor de kinderen met hun zelf versierde fietsen, skelters et cetera. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen.
Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze middag zullen ook een clown en een goochelaar hun kunsten vertonen. Bovendien is er een tattooshop.
Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen en staan een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.
Vanaf 15.00 uur speelt de allround coverband KIX. Deze band biedt een energiek, swingend en gevarieerd repertoire voor jong en oud. De entree voor deze muziekmiddag is geheel vrij.

Fragment Band speelt op het Varssels Feest. Foto: PR
Beatcrooks speelt op het Varssels Feest. Foto: Wiebe Nieuwenhuis