VAS De IJsselstreek biedt een divers programma aan voor aangepast sporten. Foto: PR
VAS De IJsselstreek biedt een divers programma aan voor aangepast sporten. Foto: PR Foto:

Beweegprogramma VAS De IJsselstreek

REGIO - Het bewegen en sporten op aangepast niveau bij VAS De IJsselstreek is weer begonnen. Belangstellenden uit de doelgroep kunnen nu een kijkje nemen of een paar keer gratis meedoen.

Begin september is de vereniging voor aangepast sporten V.A.S. De IJsselstreek weer begonnen met de wekelijkse beweegprogramma's van zwemmen, sport en spel.
Aangepast sporten betekent dat de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers maatgevend zijn voor wat er gebeurt. Het is daardoor vooral bedoeld voor iedereen die iets niet (meer) zo goed kan. Het aanbod is geschikt voor jong en oud, mensen met spier- of gewrichtsproblemen of een andere aandoening van het bewegingsapparaat, met overgewicht en ook voor hart-, vaat- en longpatiënten. De activiteiten zijn zwemmen en watergymnastiek, gymnastische oefeningen, (bal)spelen, badminton, volleybal, et cetera. In één les worden meestal meerdere activiteiten gedaan. Voor dansliefhebbers is zelfs rolstoeldansen mogelijk en handbikers gaan in de zomer in de buitenlucht op pad. V.A.S. De IJsselstreek biedt deze mogelijkheden wekelijks aan in de gemeentes Montferland, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst. Een goede gelegenheid om te komen kijken of nog beter om gratis een paar keer mee te doen. Kijk voor meer informatie op www.vasdeijsselstreek.nl of bel voor meer informatie naar 06-1202 3586.