Winst voor Scott Deroue in Portugal. Foto: Henk Teerink
Winst voor Scott Deroue in Portugal. Foto: Henk Teerink Foto:

Winst voor Deroue en punt voor Steeman

HENGELO - Motorcoureur Victor Steeman is bij zijn debuut zondag 16 september in het World Supersport 300 kampioenschap in de punten gefinisht. De coureur uitkomend voor de Hamove evenals Scott Deroue en Rob Hartog mocht invallen voor het Nederlandse KTM Fortron Racing Team en wist zijn eerste WK-wedstrijd in Portugal te bekronen met een punt door als vijftiende te finishen.

Victor Steeman vecht dit seizoen voor de titel in het Duitse IDM Supersport 300 kampioenschap, waar hij met nog twee wedstrijden te gaan op een tweede positie staat in de tussenstand. Vanwege zijn goede prestaties kreeg de 18-jarige coureur een aanbieding van het KTM Fortron Racing Team om de geblesseerde Koen Meuffels te vervangen bij de World Supersport 300 wedstrijd in Portimão.

Steeman reed zich in de kijker en was zowel in de kwalificatie als wedstrijd de snelste van het KTM-team dat uit drie coureurs bestaat. In de race knokte het jonge talent zich naar voren in een groep net buiten de punten en wist op de zestiende plaats weg te rijden bij zijn concurrenten. Door een penalty van een andere rijder werd Steeman als vijftiende in de uitslag geklasseerd wat hem één WK-punt opleverde.

Scott Deroue won de wedstrijd in de World Supersport 300. Hij reed bijna de hele race aan de leiding. Hij moest alles geven want de groep bestond een lange tijd uit een man of twintig. Deroue heeft over een paar weken nog kans om wereldkampioen te worden. Hij staat tweede achter de snelle Spaanse dame Ana Carrasco. Om kampioen te worden moet Deroue tien punten inlopen op Carrasco. Rob Hartog werd gediskwalificeerd omdat hij een fout maakte bij het aanremmen van een bocht. Daar schoof hij onderuit en nam een collega rijder mee in zijn val. Michael v.d. Mark werd in de Superbike categorie derde in de eerste race. In race twee eindigde hij als tweede achter Jonathan Rea. De Engelsman won ook de eerste race op zaterdag.