Postzegelverzamelbeurs

LICHTENVOORDE - Op zondag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur houdt de Postzegelvereniging 'De Achterhoek' haar jaarlijkse verzamelbeurs in 'de Swite' van Schuttersgilde St. Swibertus aan de Hendrik Leemreizestraat 2 te Lichtenvoorde. Er zullen naast postzegelhandelaren, ook handelaren van brief,- en ansichtkaarten aanwezig zijn en een muntenhandelaar. Toegang en parkeren is gratis.


Herfstfietstocht

HEELWEG - Na de succesvol verlopen 'Benefietstocht', georganiseerd door de activiteitencommissie van stichting Buurtschapshuus in september van 2017, kon een vervolg niet uitblijven. Daarom vindt op zondag 23 september de Herfstfietstocht plaats. Start- en het eindpunt zijn nu in het Buurtschapshuus. Dit jaar is weer gekozen voor de combinatie van fietsen en pannenkoeken eten.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kan gestart worden bij het Buurtschapshuus in Heelweg. Er zijn twee lange routes, van 35 km en 55 km. In deze lange routes zit een pauzeplek, bij het melkveebedrijf van familie Hegeman in Vragender. Elly Otten zorgt met haar accordeon voor een vrolijke noot.

Voor ouders met jonge kinderen is er een korte tocht van 8 km. Deze route gaat richting Varsseveld en kan nog ingekort worden. Voor de kinderen is er bij het Buurtschapshuus vermaak. Alle routes zijn met pijlen duidelijk aangegeven. Deelname kost 5 euro inclusief een pannenkoek. Kinderen fietsen gratis mee. Ook wie niet mee fietst is in het Buurtschapshuus welkom voor een pannenkoek of een drankje.

Molenweg 17, Heelweg.


st.buurtschapshuus@gmail.com

www.buurtschapshuus.nl


Thema-avond Werk en kanker in Inloophuis Oude IJssel

DOETINCHEM – In het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, wordt op donderdag 27 september van 19.15 tot 21.15 uur een thema-avond gehouden over 'Werk en kanker'.

De bijeenkomst wordt geleid door Maya Meerbeek, re-integratie coach en rouwdeskundige, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in het proces van werk en kanker. De avond is gratis toegankelijk. Aanmelden is in verband met de ruimte noodzakelijk en kan via actief@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch op dinsdag, woensdag of donderdag: 0314-646024.

Zowel (toekomstige) werknemers als werkgevers zijn welkom. Naast aandacht voor het houden van een balans in belasting en belastbaarheid na een periode van ernstige ziekte, komen ook de rechten en plichten van werknemer of werkzoekende en de samenwerking met de werkgever aan de orde.