Paddenstoel. Foto: PR
Paddenstoel. Foto: PR Foto:

Herfstwandeling door de abdijbossen

SLANGENBURG - Rond de abdij Sint Willibrords nabij de Slangenburg worden op zaterdag 22 september om 14.00 uur en op zondag 30 september om 10.30 uur natuurwandelingen gehouden. De rondleiding duurt circa 1 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. Stevig schoeisel wordt aangeraden. Er wordt verzameld bij de ingang van de kapel aan de Abdijlaan 1, Doetinchem. Te bereiken via de Varsseveldseweg ; na passeren kasteel op de aanwijzingsborden letten.

Naast informatie over het bos en het beheer daarvan, is het thema deze maal de mogelijkheid van natuurbegraven op een zelfgekozen plek. Steeds vaker kiezen mensen voor de mogelijkheid van een laatste rustplaats in de natuur. De monniken van de abdij bieden hiervoor sinds enkele jaren gastvrijheid en tijdens de rondleiding wordt men hierover geïnformeerd en worden vragen beantwoord. Omdat de abdij zorgvuldig omgaat met landerijen en bossen, worden vanwege de kwetsbaarheid van bodem en grondwater alleen urnen geplaatst. Omdat de urnen nooit meer worden opgegraven is er sprake van een gegarandeerde grafrust.


Papierexpositie Galerie Bibliotheek Zelhem

ZELHEM - Op zaterdag 22 september zal om 17.00 uur in Galerie Bibliotheek de opening plaatsvinden van een nieuwe papierexpositie. Een tentoonstelling met verschillende vormen van mooie papierkunst. De volgende kunstenaars laten hun werk zien: Loes Schepens, Anita Brendgens, Ferry Staverman, Anna van Bohemen en Luis Acosta. De kunstenaars zijn bij de opening aanwezig en zullen een korte toelichting geven op hun werk. Nadien kan men volop in gesprek met hen.

Loes Schepens maakt vrij werk en werk in opdracht van zelfgemaakt papier uit duurzame en plantaardige vezels. Ze verft, bedrukt, perforeert, voegt toe, knoopt, vouwt dit papier tot objecten en grafische beelden. Anita Brendgens maakt van papierpulp bijzondere afdrukken en sculpturen van allerdaagse voorwerpen. Ferry Staverman maakt naar aanleiding van tekeningen beelden van wit of gekleurd karton. Luis Acosta maakt prachtige werk, waaronder veel papieren sieraden. Anna van Bohemen bewerkt papier, textiel, hout, nieuw of gerecycleerd. Voor haar laatste werk maakte zij gebruik van zelfgemaakt papier waarvoor zij plantenvezels uit haar eigen tuin heeft gebruikt.