Akoestisch duo bij Live@Ideaal. Foto: PR
Akoestisch duo bij Live@Ideaal. Foto: PR Foto:

Banned Heroes in Live@Ideaal

Zelhem - Deze week komt er een akoestisch duo met pit naar de iBeat Recordingstudio om voor de uitzending van Live@Ideaal op woensdagavond 19 september het resultaat daarvan te laten horen. De twee Achterhoekse jeugdvrienden herontdekken pop- en rocksongs, die akoestisch verrassend lekker klinken. Ook in hun eigen werk weten ze met 1 gitaar en 2 stemmen spannende, energieke songs neer te zetten. Het duo beleefde z'n debuut op Amfipop 2017 en trad vervolgens op tijdens de Parkparade en de Doetinchemse Stadsfeesten.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen op de website www.ideaal.org/live een inschrijfformulier invullen of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org


'Er wordt veel op afgegeven, maar jeugdzorg verdient wat ons betreft een dikke pluim'

Vervolg van voorpagina

DREMPT - Hun eigen drie kinderen van 23, 22 en 19 jaar zijn het huis uit. Alleen de jongste, een voetbaltalent in het eerste van HC '03, logeert tijdens de weekenden nog bij zijn ouders. Anita en Richard Spanjer hebben nu voor de derde keer een pleegkind over de vloer. Ze proberen voor de jongen een normale gezinssituatie te creƫren. Met regels en afspraken zoals die ook voor hun eigen kroost golden. "En een standje als dat nodig is. Maar wel op zo'n manier dat hij er wat van leert. Hij is onderdeel van ons gezin. En dat gaat hartstikke goed. Zijn moeder is ermee akkoord. We hebben goed contact met haar. Maar zo gauw zich de mogelijkheid aandient dat hij naar zijn ouderlijk nest terug kan keren, zal dat in goed overleg met alle partijen zeker gebeuren. Het uiteindelijke streven is dat een pleegkind uit de zorg komt. Ooit weer terug naar huis of op eigen benen staan, zonder in allerlei gekkigheid verzeild te raken."

Richard Spanjer waarschuwt dat de materie van pleegzorg ingewikkeld is. "Pleeggezinnen haken regelmatig af. Wij hebben nu een klein half jaar een pleegzoon waar we erg blij mee zijn. En hij met ons. De opvang van onze eerste twee pleegkinderen liep echter op de klippen. De een is inmiddels opgenomen in een gesloten instelling. Met de ander waren absoluut geen afspraken te maken. Deed waar ie zelf zin in had. Om zes uur aan tafel? Hij kwam gerust pas tegen zevenen binnen. Want dat maakte hij zelf wel uit. Thuis had deze jongen nooit geleerd dat er regels en regelmaat bestaan. Voor ons was het niet te doen. Na amper een week hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen. Dat gebeurde met prima professionele ondersteuning van 'entrea lindenhout', die tevens voor begeleiding bij de opvang van pleegkinderen zorgdraagt. Bij ons is dat nu eens per twee weken, maar dat kan fluctueren naar aanleiding van hoe het gaat. Er wordt veel afgegeven op de jeugdzorg, maar deze organisatie verdient wat ons betreft een dikke pluim."

Slechte ervaringen gaan in de pleegzorg hand in hand met positieve ontwikkelingen die een veelal getraumatiseerd kind weer kansen bieden op een goede toekomst. Hoe dan ook zijn pleeggezinnen hard nodig, beaamt wethouder Evert Blaauw nadat hij een laatste stukje kip heeft verorberd, meer dan ooit tevoren. En juist daar is het Gast aan Tafel om te doen.

Wie de stap wil nemen om een kind dat in de knel zit een warm en veilig nest te bieden, wordt gescreend en kan rekenen op de nodige voorbereiding. Potentiƫle pleegouders kunnen voor meer informatie terecht op de websites.


ikwilpleegouderworden.nl

platformpleeg gezinnenachterhoek.nl