Museum zoekt vrijwilligers
Museum zoekt vrijwilligers Foto:

Museum Smedekinck zoekt vrijwilligers

ZELHEM - Museum Smedekinck is een cultuurhistorisch museum, waar te zien hoe de bewoners van het Achterhoekse platteland door de eeuwen heen leefden en werkten. Het museum is gevestigd in een eeuwenoude, gerestaureerde boerderij. Met diverse evenementen en themadagen treedt het museum naar buiten om de bevolking erbij te betrekken. Daarbij is speciaal aandacht voor de kinderen.

Meer dan tachtig mensen/vrijwilligers zetten zich in voor Museum Smedekinck. Dat lijkt veel, maar er is ook veel werk en daarom zoekt het museum voor het nieuwe seizoen 2019 mensen, die het team willen versterken.

De vrijwilligers van Museum Smedekinck doen uiteenlopende dingen, van het openen van de gebouwen tot het ontvangen van gasten en rondleidingen verzorgen. Weer anderen organiseren activiteiten met kinderen, maar je kunt er ook oude ambachten/textiele werkvormen uitoefenen, de horeca verzorgen, de tuin- en landbouwgewassen verzorgen, tuinen en gebouwen onderhouden, de collectie beheren/onderhouden, tentoonstellingen en evenementen organiseren en nog veel meer. Alle taken worden natuurlijk in overleg met de vrijwilligers toebedeeld.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ben de Vries (06 - 4847 4600 / b.vries2587@gmail.com) of met Evert van den Born (06 - 1085 4123 / etvandenborn@kickmail.nl).


www.museumsmedekinck.nl