Mark Schoppers vervult de hoofdrol in de klucht 'Verkeerde hulp op de eerste hulp'. Foto: PR
Mark Schoppers vervult de hoofdrol in de klucht 'Verkeerde hulp op de eerste hulp'. Foto: PR

Veldhoeksfeest bruisend van energie

VELDHOEK – De feestcommissie van Stichting Volksfeest Veldhoek is momenteel bruisend van energie in volle gang om in Veldhoek op vrijdag 28 en zaterdag 29 september weer een gezellig Veldhoeksfeest te organiseren. Zoals gebruikelijk doet men dat de laatste jaren in samenwerking met Toneelgroep Veldhoek en Stichting Jong en Actief (JA) Veldhoek. Het Veldhoeksfeest is dit jaar op weg naar haar honderd jarig bestaan in 2020.

Door Jan Hendriksen

"Vorig jaar hebben we een aantal nieuwe elementen aan het feest toegevoegd zoals het mega voetbaldarts en de doorgang tent/toilet. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Vanzelfsprekend zullen er ook dit jaar een aantal verrassingen zijn. Het feest kenmerkt zich door traditionele vaste hoogtepunten. De optocht, toneelavond en de feestavond zullen ook dit jaar weer overtroffen worden met nieuwe en soms krankzinnige ideeën voor jong en oud", zo verklaart secretaris Agnes Menkhorst van Stichting Volksfeest Veldhoek.

Toneel
Het feestterrein van het Veldhoeksfeest is gelegen op Ruurlo's grondgebied aan de Kapersweg achter de voormalige basisschool en naast Verenigingsgebouw Veldhoek. Vrijdagavond 28 september begint men om 19.30 uur met een voorstelling van Toneelgroep Veldhoek. Onder bezielende leiding van regisseuse Ingrid Sweers uit Ruurlo speelt de groep de eigentijdse klucht 'Verkeerde hulp op de eerste hulp'.

De klucht speelt zich af in de wachtruimte van Medisch Centrum Veldhoek. Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Dokter Hogebaum ziet hem echter per ongeluk voor zijn opvolger aan wat tot bizarre situaties leidt. Joop denkt al snel dat hij ingehuurd is als dokter en vindt dat eigenlijk best interessant. Hij doet dan ook zijn stinkende best om niet op te vallen. Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Kom vrijdag 28 september om 19.30 uur kijken.

De spelersgroep bestaat uit Mark Schoppers (dokter Hogebaum), Jori Groot Wassink (uitzendkracht Joop, Kleiduif), Ria Ankersmit (hoofdzuster Joke), Tamara Meulenveld (verpleegster Annie), Arno Eelderink (dokter Terpstra), André Bouwmeester (directeur van der Wal), Chantal Muller (patiënt Nella Duinoord), Esther Mulderije (patiënt Roelie Buikstra), Mariel Bloemendal (Rebecca Boom) en Kevin Bretveld (patiënt Geeltjes). Souffleuse is Gerrie Visschers, Sandra te Veldhuis en Kim Pelgrim zijn toneelhulpen en de grime wordt verzorgd door Janet Klein Winkel. Na afloop van de klucht speelt de band Freeline.

Vogelschieten
Zaterdag 29 september begint de dag alweer vroeg. Om 10.00 vertrekt de optocht vanaf sportcomplex De Veldhoek naar de feestlocatie. "We verwachten weer een mooie optocht met medewerking van dweilorkest Niet Zoegen Moar Bloazen uit Halle", aldus Agnes Menkhorst. Zaterdagmorgen om 11.00 uur zal het eerste schot gelost worden bij het vogelschieten. Wie schiet koning Tonny Dijkman van de troon? Ook kan iedereen zijn of haar talenten laten zien bij het vogelgooien, klepel- en schijfschieten. Bovendien is er voor de pubers jeugd vogelschieten.

Volksspelen
Aansluitend starten er diverse volksspelen en wordt door Stichting JA het kinderfeest georganiseerd. Denk hierbij aan een springkussen, een stormbaan, mega voetbaldarts, schminken, een pannaveld en een zweefmolen. Het zal weer een zeer verrassende middag worden. Het middagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met het traditionele eindspel. Elk jaar levert dat weer een spektakel op. Het advies is om voor het eindspel droge kleding mee te nemen. Zaterdagavond wordt het Veldhoeksfeest 2018 vanaf 21.00 uur in de feesttent afgesloten met een knalfeest met medewerking van showband Bandje Speciaal.