Koffieochtend voor ouderen uit de gemeente Bronckhorst

BRONCKHORST/HUMMELO - Sinds half augustus bestaat er voor mensen van de gemeente Bronkhorst een gezellige koffieochtend. Wekelijks op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur wordt er in de Huiskamer van Zandewierde aan de JD Pennekampweg 17 in Hummelo koffie geschonken, een praatje gemaakt maar kunnen er ook spelletjes gedaan worden.

Deze koffieochtend is vooral bedoeld voor de ouderen uit de gemeente Bronkhorst maar ook anderen die behoefte hebben om hun kennissenkring wat uit te breiden zijn van harte welkom. Voor deze ochtenden wordt een bijdrage gevraagd van 1 euro per keer zodat voor koffie met wat lekkers kan worden gezorgd. De organisatie van deze bijenkomsten is in handen van Marjoke van der Waaij, praktijkverpleegkundige Ouderenzorg van Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Ferry Dragtstra, beheerder van Zandewierde. Voor vragen mvdwaaij@ezorg.nl.

Bent of kent u iemand die graag een praatje maakt, goed kan handwerken, het leuk vindt om een spelletje te doen of wellicht een andere positieve bijdrage kunt leveren aan de groep? Neem dan contact op.


Leger des Heils zoekt collectanten in Bronckhorst

BRONCKHORST - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Bronckhorst voor de jaarlijkse collecteweek van 26 november tot en met 1 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus.
Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald vanuit donaties. Onder de noemer 'Je bent niet alleen' organiseert het Leger des Heils daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 26 november tot en met 1 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Want samenleven doe je dus niet alleen.
Aanmelden kan via de site.


legerdesheils.nl/collecte


De ClédingkanTine gaat weer open

HENGELO - Wie herkent niet een overvolle kledingkast, waar kleding hangt dat niet meer wordt gedragen. Verkopen kan via de ClédingkanTine. Op 13 september is de nummerverkoop van 9.00 tot 10.00 uur en van 18.00 tot 19.00 uur bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5 in Hengelo Gld.

Voor 1,50 euro zijn 24 prijsstickers te koop om de kleding zelf thuis te prijzen. De dames van de Cledingkantine richten voor een dag een pop up winkel in en zij verkopen de ingeleverde kleding. Voor deze beurs kan herfst- en winterkleding, kleding vanaf maat 176 / S en alle grotere maten hierboven worden ingeleverd en schoenen, tassen en riemen.
Inleveren van de kleding is woensdag 26 september tussen 18.00 en 18.30 uur. Vrijdag 28 september tussen 11.00 en 12.00 uur kan de envelop met verdienste en het restant kleding worden teruggehaald. De overgebleven kleding mag ook worden geschonken aan Stichting Litania.

Op 27 september is de kledingbeurs in Hengelo. Een dag waar iedereen rustig kan snuffelen en passen. Er is zelfs aan een kopje koffie of thee met wat lekkers gedacht. De Tiener/ Damesbeurs is op donderdag 27 september van 11.00 tot 20.00 uur, locatie: De Drievetol Spalstraat 29 in Hengelo.


www.cledingkantine.nl