Verschillende vormen van papierkunst

ZELHEM - Op zaterdag 22 september wordt om 17.00 uur een nieuwe papierexpositie in Galerie Bibliotheek. Het is een veelzijdige tentoonstelling met verschillende vormen van papierkunst. Op de opening zijn de kunstenaars aanwezig. Zij zullen een korte toelichting geven op hun werk. Na de opening kunt u volop met hen in gesprek. In de expositie werk van Loes Schepens, Anita Brendgens, Ferry Staverman, Luis Acosta en Anna van Bohemen.

Loes Schepens maakt vrij werk en werk in opdracht van zelfgemaakt papier uit duurzame en plantaardige vezels. Ze verft, bedrukt, perforeert, voegt toe, knoopt, vouwt dit papier tot objecten en grafische beelden. Anita Brendgens maakt van papierpulp bijzondere afdrukken en sculpturen van alledaagse voorwerpen. Wereldwijd, tot in Taiwan toe, wordt haar intrigerende werk gewaardeerd.

Ferry Staverman maakt naar aanleiding van tekeningen beelden van wit of gekleurd karton. De kleuren zijn ingetogen en zacht van toon, met de bedoeling het licht te vangen en de kleur in de vorm intenser te maken. De vormen die hij kiest suggereren beweging; een dans of een fontein.

Luis Acosta's werk, waaronder veel papieren sieraden. is te vinden in veel musea in binnen- en buitenland. Het is de tweede keer dat het werk van Luis te wonderen is in Galerie Bibliotheek. Geef hem papier dat al gebruikt is en er worden de mooiste dingen gecreƫerd. In kunstwerken komt de kracht van papier naar boven.

De materialen die Anna van Bohemen gebruikt zijn aards en tastbaar en voor haar een grote bron van inspiratie. Papier, textiel, hout, nieuw of gerecycled, bewerkt zij met bestaande of eigen technieken. Zij gebruikt verf, was, olie en klei. Voor haar laatste werk maakte zij gebruik van zelfgemaakt papier waarvoor zij plantenvezels uit haar eigen tuin heeft gebruikt. Haar werkwijze is enerzijds ambachtelijk en procesmatig anderzijds direct en emotioneel.