Een bijzondere band bij Live@Ideaal
Een bijzondere band bij Live@Ideaal Foto:

Bijzondere band in Live@Ideaal

ZELHEM - Live spelen en zo dicht mogelijk bij het publiek komen is het hoogste goed voor de muzikanten van de band '3Ixties', die bestaat uit vier heren en een dame. De band is aanstaande woensdag 12 september te gast in het radioprogramma Live@Ideaal.

De samenstelling van de band is bijzonder, want naast de gitaar en de kofferdrums vormen de cello en de Euphonium en Bombardon een onalledaags instrumentarium. De gitaar klinkt jazzy, de bastonen worden geblazen en ondersteund door een cello en de kofferdrums geeft er een temperamentvolle drive aan. Op het repertoire staan bestaande nummers, die een speciaal sfeertje krijgen, waardoor ze steeds meer op eigen nummers gaan lijken.

De band speelde in haar bijna driejarig bestaan in wijkcentra, kroegen en op feesten. Ze deden straat-, buurt- en andere festivals in Nederland en Duitsland. Bij het 'Draadloos Festival' in Zwolle sleepte de band in juni van dit jaar de orginaliteitsprijs in de wacht.

Agenda, foto's en filmpjes zijn terug te vinden op hun Facebookaccount. Steeds beter worden, en de lol in muziek overbrengen op het publiek, is waar ze het voor doen.

In de 3IXTIES spelen Peter Plantinga-Kofferdrums, Mark Oonk-Euphonium, Bombardon en zang, Richard Lekkerkerk-Cello en zang, Brent de Waal-Gitaar en zang en Mirjam Joachimsthal-zang.