Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 6 september was in zaal Den Bremer de eerste speelavond van de eerste ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Riet Botschuyver en Bert Deunk 76,52%, 2. Dinie Hoftijzer en Agnes Pietersen 62,40%, 3. Joke Damveld en Hans Oldhoven 58,08%. Lijn B. 1. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 60,42%, 2. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 60,00%, 3. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 57,50%. Lijn C. 1. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 64,74%, gedeelde tweede en derde plaats: Desiree Bosman en Johan Hilderink alsmede Hermien Koenders en Mies van Zadelhoff 56,25%.
Op donderdag 13 september is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.


Open dag Inloophuis Oude IJssel

DOETINCHEM - Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 heeft op zaterdag 15 september van 11.00 tot 14.00 uur een open dag.

Inloophuis Oude IJssel is een huis waar mensen die met kanker te maken hebben terecht kunnen. Voor een luisterend oor; een gesprek of een ontspannende en afleidende activiteit. Tijdens de open dag presenteert ook de jeugdafdeling 'Onder de Pannen' zich, evenals de Borstkankervereniging; Prostaatkankervereniging en Hematon. Op de parkeerplaats van het Inloophuis is een kleine boekenmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan het huis. Iedereen is tijdens de open dag welkom om kennis te nemen van de mogelijkheden.


Rode Kruis zoekt evenementen- hulpverleners

REGIO - Rode Kruis Gelderland zoekt minimaal 100 nieuwe evenementenhulpverleners. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig omdat het Rode Kruis de EHBO verzorgt op steeds meer evenementen. Daarom organiseert Rode Kruis Gelderland van 1 t/m 30 september een grote wervingsactie via Facebook.

Op veel evenementen in Nederland verzorgen vrijwilligers van het Rode Kruis de EHBO, zoals een plaatselijke braderie, een avondvierdaagse of sportevenement. "Maar in Gelderland hebben we ook een paar hele grote evenementen, zoals de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en De Vierdaagse van Nijmegen", zegt Ester Schimmel, die verantwoordelijk is voor de werving van vrijwilligers. "Je kunt je voorstellen dat er veel mensen nodig zijn om alle diensten te kunnen vullen op zo'n groot evenement. Daarom organiseren we nu een Facebookcampagne." Er wordt gezorgd voor een EHBO-opleiding, volg je een opleiding Evenementenhulpverlening en leer je omgaan met een portofoon." Aanmelden als vrijwilliger kan via de website.


rodekruis.nl/vrijwilliger-in-gelderland