Demonstratie trial wordt gegeven op de Langenberg. Foto: Karin ten Heggeler
Demonstratie trial wordt gegeven op de Langenberg. Foto: Karin ten Heggeler

Kijk en doe mee in de Nationale Sportweek

BRONCKHORST - Van 15 t/m 30 september is het Nationale Sportweek (NSW) in Nederland. Doel van dit evenement is sporten en bewegen te stimuleren door mensen in deze week op een bijzondere manier kennis te laten maken met het sportaanbod van plaatselijke verenigingen. De gemeente vindt dit een mooi initiatief en nodigde sportverenigingen in Bronckhorst uit om aan de Sportweek mee te doen. Verschillende verenigingen laten deze week graag zien wat zij te bieden hebben en hoe leuk hun sport is.

Voor elk wat wils
In heel Bronckhorst kun je meedoen aan allerlei sportieve activiteiten. Bijvoorbeeld tennis, gymnastiek, golfen, jeu de boules, handbal, touwtrekken en trial rijden. Wellicht wordt je zelfs zo enthousiast dat je lid wilt worden. Dat zou mooi zijn. Voor jou, omdat je meer gaat bewegen en bewegen is gezond, en voor de verenigingen omdat zij nieuwe leden graag verwelkomen. De meeste clubs organiseren speciale activiteiten gericht op verschillende doelgroepen. Hoewel niet alle clubs uit de gemeente Bronckhorst in de sportweek een speciaal aanbod bieden, kun je bij vrijwel alle clubs een aantal keren vrijblijvend meetrainen voordat je lid wordt.

Speciaal voor 55+
Verdeeld over heel Bronckhorst kunnen inwoners van 55 jaar en ouder een gezondheidscheck laten doen door Kruiswerk Achterhoek. Naast de check wordt een advies gegeven over welke sport het beste bij iemand past en waar deze sport in de buurt is te doen. Aan de check zijn geen kosten verbonden. Gelijktijdig met de checks is een leuke sportintro te bekijken volgen over bijvoorbeeld golfen, walking football, tennis, gymnastiek of fietsen. Aanmelden kan via www.bronckhorst.nl/nswkeppel.

Handbal
Ook de enige handbalclub in Bronckhorst is weer actief tijdens de Nationale Sportweek. SV Quintus uit Hengelo organiseert het basisschool-handbaltoernooi. Deze vindt plaats in sporthal De Kamp in Hengelo op vrijdagmiddag 28 september. Leerlingen krijgen vooraf nog een aantal introductielessen tijdens de reguliere gymles. De aanmelding voor het toernooi gaat ook via de scholen.

Motor en trial
Motorsport zit in bij vele inwoners in het bloed. Nog onbekend met de sport of gewoon een leuke middag hebben? Ga dan op woensdag 26 september vanaf 17.00 een bezoekje brengen aan de ZAMC. Op de Langenberg kun je ervaren wat onder andere trial rijden nou precies is en kan de jeugd zelf een rondje rijden op een motor.

Touwtrekken
Landelijk is de Nationale Sportweek tot zaterdag 29 september, maar in Bronckhorst wordt er nog een dagje bij aangeplakt om het mooie basisscholen touwtrektoernooi in Medler (Vorden) te houden. De organisatie ligt wederom in handen bij TTV Vorden, zij zullen ook de basisscholen bezoeken en een training verzorgen op de deelnemende scholen. De eerste scholen hebben inmiddels al een team ingeschreven.

Programma Nationale Sportweek
Voor meer informatie over de sportactiviteiten kan men terecht bij de organiserende sportvereniging. De lijst met alle deelnemende sportverenigingen en activiteiten staat op de site. Meer weten over de Nationale sportweek? Bel dan de gemeente, via telefoon 0575-750250 of e-mail: info@bronckhorst.nl.


www.bronckhorst.nl/nationalesportweek