Maak kennis met de Achterhoekse samenleving

Achterhoek College van start

ACHTERHOEK - Op dinsdag 11 september gaat alweer de derde editie van het Achterhoek College van start. In een serie van zes colleges maakt men kennis met de Achterhoekse samenleving vanuit historisch, economisch, cultureel en sociologisch perspectief.

De colleges zijn bedoeld voor mensen die in de Achterhoek (komen) wonen en werken en die meer inzicht willen krijgen in hun omgeving, uit interesse of om in het werk (bij de overheid, in het onderwijs, de zorg of in het bedrijfsleven) beter te kunnen functioneren. In zes colleges belichten gerenommeerde sprekers verschillende aspecten van de Achterhoek.

Dinsdag 11 september
De Berkel/Een klein riviertje met een grote geschiedenis; spreker: Jaco van Langen, locatie: Ons Huis te Almen.

Dinsdag 25 september
De Wildenborch/Het beheer van een landgoed; sprekers: Evert-Kees en Jeanine van de Plassche-Staring, locatie: De Wildenborg te Vorden.

Dinsdag 9 oktober
350 jaar Achterhoek/Maak kennis met twee grote Achterhoekers; sprekers: Arend Heideman en Ben Wagenvoort, locatie: Historisch Museum de Scheper te Eibergen.

Dinsdag 23 oktober
De Achterhoek weer mooi/Het kwetsbare coulisselandschap; spreker: André Kaminsky, locatie: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem.

Dinsdag 6 november
Palet van verzet/Moedige vrouwen, vroeger en nu; spreker: Dineke Stam, locatie: Nationaal Onderduikmuseum te Aalten.

Dinsdag 27 november
Topsport in de Achterhoek/Het maatschappelijk belang van een voetbalclub; spreker: Hans Martijn Ostendorp, locatie: Stadion de Vijverberg te Doetinchem.

De colleges vinden plaats van 19.30 tot circa 21.30 uur (met uitzondering van de colleges op 11 en 25 september, deze vinden plaats van 19.00 tot circa 21.30 uur). De kosten bedragen 200 euro voor het gehele college (inclusief koffie/thee/fris, afsluitende bijeenkomst en certificaat). Er wordt geen restitutie verleend bij het niet volgen van een college. Het Achterhoek College heeft plaats voor maximaal dertig deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden tot 6 september door een e-mail te sturen naar via info@ecal.nu of te bellen naar 0314-787078.
Mocht na sluiting van de inschrijving nog plek zijn, dan kunnen in overleg ook een of meer colleges bezocht worden. De deelnamekosten bedragen in dat geval 40 euro per avond.

Uitgebreide informatie over het Achterhoek College, de inhoud van de colleges en de sprekers is te vinden op de website. Het Achterhoek College maakt deel uit van de activiteiten van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van negen Achterhoekse gemeenten en de provincie.


www.ecal.nu