Torleif Hartelman hier met maatje Sam Lowes. Foto Henk Teerink
Torleif Hartelman hier met maatje Sam Lowes. Foto Henk Teerink Foto:

Nieuwe uitdaging voor Hartelman in de MotoGP

HENGELO/VORDEN - Torleif Hartelman heeft voor het seizoen 2019 een nieuwe uitdaging gevonden in de MotoGP. Hartelman gaat aan de slag als rijderscoach van het nieuwe Petronas SIC Yamaha Team. Hartelman was jarenlang de begeleider van Sam Lowes, waarmee hij vele successen behaalde waaronder de wereldtitel in de Supersport klasse.

Tijdens de Grand Prix van Silverstone in het weekend van 25 en 26 augustus presenteerde Yamaha de plannen van het nieuwe MotoGP team dat onder de naam Petronas SIC Yamaha zijn intrede zal doen in het seizoen 2019. De Italiaan Franco Morbidelli en het Franse talent Fabio Quartararo worden de coureurs en er is een belangrijke Nederlandse inbreng. Wilco Zeelenberg is aangesteld als teammanager en Torleif Hartelman wordt de rijderscoach.
Hartelman was de afgelopen zes jaar de begeleider van Sam Lowes. Het tweetal deelden vele successen waaronder een wereldtitel in de Supersport klasse en diverse overwinningen in de Moto2, maar ook moeilijke momenten zoals vorig seizoen in de MotoGP bij het Aprilia team. Hartelman kijkt dan ook terug op een zeer leerzame periode en heeft erg veel zin in de nieuwe uitdaging met Zeelenberg in de MotoGP. Hartelman zal Morbidelli en Quartararo gaan begeleiden, maar ook de coureurs die uitkomen in de Moto2 en Moto3 voor het Petronas SIC Team.

Lowes maakte onlangs bekend dat hij volgend jaar zal uitkomen voor het team van Fausto Gresini in de Moto2-klasse. De goede band tussen de Brit en Hartelman zal altijd blijven en Lowes kan dus ook een beroep blijven doen op het Hartelman mocht hij dat nodig hebben. De races tijdens de GP van Silverstone afgelopen weekend gingen niet door vanwege hevige regenval op de wedstrijddag.

Hamove lid Victor Steeman verloor afgelopen weekend kostbare punten op de Lauzitsring in Duitsland. Hij scoorde in de IDM Supersport 300 klasse een vierde en tweede plaats tijdens de twee races om het kampioenschap. Zijn naaste belager liep een aantal punten op hem in en Steeman heeft nog vier punten voorsprong.