Onder de titel 'De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving' vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Foto: PR
Onder de titel 'De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving' vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Foto: PR Foto:

Voetbalinstuif zsv Zelos

ZELHEM - In de hele maand september verzorgt zsv Zelos op sportpark de Pluimerskamp in Zelhem alle woensdagmiddagen een voetbalinstuif voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Op 5, 12 en 26 september is er steeds van 15.30 tot 16.45 uur een instuif waarbij de jongens en meisjes onder deskundige leiding van onze trainers deelnemen aan leuke voetbalspelen. Zij kunnen zo gratis kennismaken met de voetbalsport en de club.

Op 19 september staat de instuif van 15.00 tot 18.00 uur in het teken van de nationale sportweek. Deze dag hebben we maar liefst drie Panna velden beschikbaar waarin de deelnemers met elkaar de Super Battle aangaan. Pingelen, acties maken, elkaar 'poorten' en natuurlijk heel veel scoren.

Aan deze middag kan worden deelgenomen door alle kinderen (jongens en meisjes) die in een van de eerste sessies hebben meegedaan aan de instuif, en alle leden uit de jeugdteams van zsv Zelos tot 11 jaar. Meedoen kan door je tijdens de instuif van 5 of 12 september op te geven bij de organisatoren. Aanmelden van kinderen die al bij Zelos voetballen, gaat via de leiders van de teams. Let op! Zelos verwacht grote belangstelling voor dit fantastische evenement en er is een grens aan het aantal kinderen dat kan deelnemen dus meld je tijdig aan!

Op 26 september is er een speciale "Meidendag" voor meiden in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. De jongens moeten op deze dag dus helaas thuisblijven. Een speciale meidendag organiseert de vereniging omdat steeds meer meiden kiezen voor de voetbalsport. Bij zsv Zelos hebben ze in alle leeftijdscategorieën (vanaf 7 jaar) inmiddels meidenteams, maar willen graag nog nieuwe meiden verwelkomen om de teams aan te vullen en wellicht zelfs nieuwe teams te vormen.

Kinderen die belangstelling hebben voor de voetbalsport kunnen ook gratis en vrijblijvend kennis komen maken met Zelos op de woensdagavond. De trainingen zijn van 18.15 uur tot 19.30 uur.

Voetballen en trainen bij de mini's (4 tot 6 jaar) bij Zelos is extra aantrekkelijk omdat u voor kinderen in deze leeftijdscategorie geen contributie betaald.

Meer informatie over Zelos kunt u vinden op de website www.zsvzelos.nl


Doesburg koestert Culturele Zondag

DOESBURG - Al meer dan een kwart eeuw is het een traditie in Doesburg: de maandelijkse culturele route langs musea, galerieën, podia en ateliers in en rond het historische centrum. Op zondag 2 september openen ze weer hun deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur. Hieronder een greep uit het rijke culturele aanbod.

Zoals elke maand opent atelier en galerie 'De Timmi' in de Kerkstraat een nieuwe expositie. Deze keer zijn het de galeriehouders zelf die exposeren. Han maakt 3 D werk. Zij is figuratief geschoold vanuit de klassieke academie in Groningen. Janny verdiept zich in de tekenkunst. Beiden tonen hun werk vanaf 2 september. De opening van deze bijzondere tentoonstelling krijgt een feestelijk tintje.

In atelier 'De benedentuin' aan de Nahuyssingel zijn stadsgezichten te zien van Doesburg. Nieuw zijn een aantal werken uit de serie Torenzichten: smalle schilderijen met een aantal typerende straten, in het kader van het kleurrijke stadsgezicht.

Galerie 'Op het Trepken' aan de Heerenstraat exposeert deze zondag een nieuwe serie aquarellen en gemengde techniek op handgeschept papier.

Onder de titel 'De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving' vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang. Er is tevens een boeiende documentaire te zien over 'De 80-jarige oorlog in de Achterhoek'. De entree is gratis.

De fotoclub uit Doesburg gebruikt de bovenste etage van De Waag als expositieruimte. Deze keer is er werk te bewonderen van de themagroep Abstract. Deze vorm van fotografie prikkelt de verbeelding het meest en is daarmee het perfecte recept voor een kunstzinnige benadering. Ook voor minder validen is de tentoonstelling goed toegankelijk door de aanwezigheid van een lift.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 2 september gesloten zijn.

.Voor meer informatie zie de website.


www.culturelezondagdoesburg.nl


Leercentrum SeniorWeb Zelhem

ZELHEM - In Zelhem hielden 'de Boerderij' en de Oranjehof (St. Welzijn Zelhem) zich bezig met computercursussen aan ouderen. Om elkaar te kunnen ondersteunen en helpen hebben beide organisaties besloten samen verder te gaan in één organisatie met de naam 'Leercentrum SeniorWeb Zelhem'. Alle computer-, tablet- en iPad-cursussen en -activiteiten worden samengebundeld verzorgd door leraren/vrijwilligers, die de weg weten op de digitale snelweg.

Het 'Leercentrum Seniorweb' biedt een breed scala aan cursussen, op maat gemaakte kort- en langlopende, thema gerelateerde cursussen voor beginners en gevorderden. Cursisten worden wegwijs gemaakt op de pc, leren werken met programma's als Word en Excel. Er zijn speciale cursussen Internetten, e-mailen en sociale media, maar ook de DigiD en het internetbankieren is tot een cursus verwerkt. Tot slot zijn er speciale cursussen voor ouderen, die al wel een cursus gevolgd hebben, maar die behoefte aan een update of opfrisbeurt hebben.

Voor informatie over de cursussen kunt u contact opnemen met de St. Welzijn Zelhem, tel. 0314-622074 of www.welzijnzelhem.nl of St. 'de Boerderij' Zelhem, tel. 0314-623286 of www.deboerderijzelhem.nl. De leslocatie is op 'de Boerderij' aan de Meeneweg 4 7021 HN Zelhem

Inloopspreekuur
Voor vragen, ondersteuning, hulp, gebruikersproblemen met uw computer, tablet, iPad, smartphone of iPhone bent u welkom op de inloopspreekuren van het Leercentrum SeniorWeb Zelhem. In de Oranjehof is dat elke 1e en 3e woensdagmorgen van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in de periode september t/m mei. Indien mogelijk is het gewenst vooraf contact op te nemen met Henk Vriezen, bereikbaar via e-mail compwelzijnzelhem@gmail.com of tel. 0314-631629. (tussen 18.00 en 20.00 uur). Het inloopspreekuur bij 'de Boerderij' is elke eerst donderdagmiddag van de maand parallel aan het Repaircafé.