Gonnie van der Maten geeft orgelconcert

ZELHEM - De afgelopen acht achtereenvolgende vrijdagmiddagen kon men luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krjgt zo een heel eigen sfeer. Vrijdag 31 augustus van 15.30 tot 16.00 uur zal het laatste concert plaatsvinden, deze zal verzorgd worden door Gonnie van der Maten. Op het programma staan werken van Albert de Klerk en Hendrik Andriessen.

Het werk van Gonnie van der Maten bestrijkt inmiddels vele terreinen. Zij is concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent. Zij componeert en draagt ook teksten voor. Gonnie werd geboren in Amsterdam waar zij haar opleidingen volgde, onder andere aan het Sweelinck Conservatorium bij hoofdvakdocent Albert de Klerk.

Momenteel is zij cantor-organist van de Oude Kerk te Soest. Ze is vaste repetitor van het Concertkoor Haarlem en voorzitter van de Andriessen/ de Klerkstichting. Op 16 september 2017 speelde zij in Haarlem de wereldpremière van het eerste orgel solo werk van de wereldberoemde componist Louis Andriessen geschreven t.g.v. het Andriessen/de Klerk Festival.

Ga naar de website voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


lambertikerk.nl