Vrijwilligers Present Bronckhorst knappen tuin op. Foto: PR Present Bronckhorst
Vrijwilligers Present Bronckhorst knappen tuin op. Foto: PR Present Bronckhorst

Vrijwilligers Present knappen tuin op

BRONCKHORST - Vier flexvrijwilligers van Present Bronckhorst hebben deze zomer een gezin geholpen bij het opknappen van hun tuin. De vrouw van het gezin kreeg bijna twee jaar geleden een hersenbloeding. Dan staat de wereld even helemaal stil en heeft de tuin geen prioriteit. De vader heeft zijn handen vol aan zijn baan, de kinderen en het huishouden. De tuin raakte ernstig verwaarloosd.

In een paar uur tijd hadden de vrijwilligers de tuin opgeruimd, onkruidvrij en toonbaar gemaakt. Nu kon de vrouw haar vijftigste verjaardag lekker in haar eigen opgeknapte tuin vieren.

Het gezin werd bij Present aangemeld door een sociaal consulent van de gemeente Bronckhorst. Vanuit de ´Leefbaar Thuis´-subsidie van het ministerie SZW kon Present het gezin bovendien nog verrassen met een leuke picknicktafel voor in de opgeruimde tuin en een leuk spel voor de kinderen. De picknicktafel werd via 'Het Klokhuis', een dagbestedingslocatie gecombineerd met een woonwinkel, in Zelhem aangeschaft. De subsidie van het ministerie is bedoeld om gezinnen met kinderen in een kwetsbare situatie een leefbaar thuis te bieden, door bijvoorbeeld kinderkamers op te knappen of een prettige tuin om te spelen te creëren.
Een groepje vrijwilligers kan in een paar uurtjes tijd veel betekenen en het verschil maken voor iemand die die hulp heel goed kan gebruiken.

Aanmelden om flexvrijwilliger te worden bij Present Bronckhorst of met een groep(je) op te geven voor een eenmalige kortdurende klus, kan bij Present Bronckhorst. Kijk op de website of bel met Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, 06-15136687.


www.presentbronckhorst.nl